Polonya 7 Ülkeden Uçuslari Durdurdu

Polonya, Covid-19’un Omicron mutasyonu nedeniyle Bostwana, Esvatini, Lesotho, Mozambik, Namibya, Güney Afrika ve Zimbabve’ye olan uçuslari durdurarak, Avrupa Birligi (AB) disindan gelen yolcular için karantina süresini 14 güne çikardi.

Polonya 7 Ülkeden Uçuslari Durdurdu
Covid-19’un Güney Afrika’da ortaya çikan Omicron mutasyonuna karsi Polonya yeni tedbirler aldi. Polonya Saglik Bakani Adam Niedzielski düzenledigi basin toplantisinda, 1 Aralik’tan itibaren geçerli olacak önlemleri açikladi.

Ülke olarak pandeminin dördüncü dalgasinin zirvesinde olduklarini, vaka sayisi bakimindan düsüse geçmeyi beklediklerini aktaran Niedzielski, korona virüsün yeni mutasyonu Omicron’un söz konusu beklentilerini tamamen degistirdigini belirtti.

Niedzielski, "Bu kapsamda sinirlarimizi korumayi daha da arttiriyoruz. Bostwana, Esvatini, Lesotho, Mozambik, Namibya, Güney Afrika ve Zimbabve uçuslarini durduruyoruz. Bu ülkelerden gelecek yolcular ise 14 günlük karantinada kalacak" dedi.

Niedzielski, Avrupa Birligi üyesi ülkeler disindan gelecek yolcular için 10 gün olan karantina süresinin ise 14 güne çikarildigini aktararak, uçuslarin yasaklandigi ülkelerden gelecek kisilerin korona virüs testlerinin negatif çikmasi durumunda dahi 14 gün karantinada kalmak zorunda olduklarini ifade etti.

Niedzielski, AB disindaki diger ülkelerden gelecek kisilerin ise sekizinci günde yaptiracaklari PCR testinin negatif çikmasi durumunda karantinalarini sonlandirabileceklerini açikladi.

Polonya’da son 24 saatte 13 bin 115 kiside korona virüs tespit edilmesi ile toplam vaka sayisi 3 milyon 520 bin 961’e, 18 kisinin hayatini kaybetmesi ile toplam can kaybi ise 83 bin 55’e yükseldi.
Kaynak: İHA