CHP Grup Toplantisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, “Sen gerçekten ekonomide kurtulus savasi vereceksen dövizle verdigin garantileri bunlari ’TL’ye çeviriyorum’ diyeceksin. Hiç korkma ve çekinme bu kardesin yaninda olacak. Diyeceksin ki, ’Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milli parasina güven duyulmasini istiyorum’ diyeceksin ben de seni alkislayacagim” dedi.

CHP Grup Toplantisi
CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, partisinin grup toplantisinda konustu.

Kiliçdaroglu, ekonomiye iliskin olarak, “Ekonominin içinde bulundugu durumu sadece televizyon ekranlarindan degil alandan da gözlüyoruz. Bütün arkadaslarim çaba harciyorlar. Türkiye cografyasinin her yerine gidiyorlar, vatandasi dinliyorlar. Hepsinden ortak talebim, söylediginiz her sözü, Türkiye’de gittiginiz her yerde dillendireceksiniz, ortak bir ses Türkiye cografyasinda yankilanmali. Biz çözümlerimizi de anlatmak zorundayiz. Umutsuzlugu degil umudu yesertmek zorundayiz. Türkiye’nin çözülemeyecek bir sorunu yoktur. ‘Biz bu sorunlari çözmek için haziriz’ diyeceksiniz” degerlendirmesini yapti.

Kiliçdaroglu; kadinlarla ilgili teklif verdiklerini hatirlatarak, “Kanun teklifinin temel amaci kadin erkek esitligini saglamak. Bütün kadin kardeslerime sesleniyorum; Kadinlar siyasette olsun istiyorsan, bu kanun teklifine kim ‘hayir’ diyorsa, ona oy vermeyeceksin kardesim. Kadinlarin haklarini savunuyorum, yüzde 50 cinsiyet kotasi. Bakalim hangi parti destek vermeyecek” seklinde konustu.



"Yerine getir, her türlü destegi verecegiz"

Ekonomide kurtulus savasinin verildigine iliskin olarak Kiliçdaroglu, “Biz yine de sorumlu bir partinin genel baskani olarak öneriler getirecegim. Bes madde sayacagim. Yerine getir her türlü destegi verecegiz. Amacimiz vatandas perisan olmasin. 1. Hemen, Ekonomik Sosyal Konseyi topla. Anayasal kurum olan konseyi topla. Isçiyi, çiftçiyi, emekliyi, sanayici, esnafi topla. Bunlari bir dinle. Masanin bir tarafina temsilciler, bir tarafina ilgili bakanlari oturt dinle. Çözümleri bul. 2. Hemen ve derhal bir genelge çikar; ’Devlette israfa son veriyorum’ diyeceksin. ’Kim vergileri çarçur ederse hesabini soracagim’ diyeceksin. Bana diyor ki, ’Helal nedir, haram nedir’ diye. Israf haramdir, sen savunuyorsun ben karsiyim. Devleti yönetenin israftan kaçinmasi lazim. Milletine örnek olacaksin. 3. Sen gerçekten ekonomide kurtulus savasi vereceksen dövizle verdigin garantileri bunlari ’TL’ye çeviriyorum’ diyeceksin. Hiç korkma ve çekinme bu kardesin yaninda olacak. Diyeceksin ki, ’Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milli parasina güven duyulmasini istiyorum’ diyeceksin ben de seni alkislayacagim. Dogmamis çocugu dahi borçlandiriyorsun. Tam bir sömürü düzeni. 4. Adaletsizliklerden kaçinacaksin. ’Devletin dini adalettir, ben bu ülkede adalete kim karsi çikiyorsa karsisinda beni bulacak. Mahkeme kararini kim uygulamiyorsa geregini yapacagim’ diyeceksin. Dünyanin düzeni adalet üzerine kurulu, adaleti bile darmadagin etti. Adaleti saglamak mahkeme kararini uygulamak degil, vergilerin nereye harcandigini açiklayacaksin. Devlet milletine borçlu olmaz. Devlet olarak bir seyler satin aliyorsan orada adalet duygusu, devlete güven sarsilir. Bunu yaptiginizda devlet ile vatandas arasinda güvensizlik olur. 5. Rüsvetçileri, yolsuzluk yapanlari, tüyü bitmemis yetimlerin haklarini yiyenleri devlet yönetiminden uzaklastiracaksin. Devlette liyakati saglayacaksin. Bunu taahhüt edeceksin. Bunu yapman ve samimi olman için önce ayda 10 bin dolar alan siyasetçi kim? Içisleri Bakani’ni çagiracaksin, ’Sen bizi rezil ettin, kim bu siyasetçi?’ diye soracaksin. Süratli bir sekilde büyükelçi atadiklarini da geri çekeceksin” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA