Bayburt Üniversitesinde Ögrenci Konseyi Seçim Süreci Basladi

Bayburt Üniversitesinde, ögrencilerin temsil haklarinin korunmasi ve üniversite yönetimi ile idari ve sosyo-kültürel alanlardaki iliskilerin takip edilmesi amaciyla kurulan ögrenci konseyi ile ögrenci temsilcisi seçimleri basladi.

Bayburt Üniversitesinde Ögrenci Konseyi Seçim Süreci Basladi
Yüksekögretim Kurumlari Ögrenci Konseyleri ve Yüksekögretim Kurumlari Ulusal Ögrenci Konseyi Yönetmeligi hükümleri geregince ögrenci konseyi üyelerinin belirlenmesi için 2021-2022 akademik yili Bayburt Üniversitesi ögrenci konseyi ve ögrenci temsilcisi seçimleri, Rektörlügün onayi ve destegi ile yapiliyor.

Gerçeklestirilen seçim sürecinde önce fakülteler, meslek yüksekokullari ve lisansüstü egitim enstitüsü tarafindan basvurulari alinan adaylar arasindan birim temsilcileri seçilecek. Oylamalar sonunda seçilecek olan birim temsilcileri tarafindan ise ögrenci konseyi baskani seçimi gerçeklestirilecek.

Bayburt Üniversitesinin tüm akademik birimlerinde kurulan seçim sandiklarini yerinde ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, yetkililerden bilgi alarak aday ögrencilerle sohbet etti. Demokratik ortamda yapilan ve yogun ilgi gören sürecin basarili bir sekilde nihayete ermesini dileyen Rektör Türkmen; seçimlere giren ögrencileri tebrik ederek, basarilar diledi. Ilgili yönetmelik ve yönerge çerçevesinde, adil ve seffaf bir sekilde yürütülen ögrenci temsilciligi seçimlerinin ögrenciler ve Bayburt Üniversitesi adina hayirli olmasi temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA