Ahi Evran Uluslararasi Bilimsel Arastirmalar Kongresi Basladi

Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) ile Iktisadi Kalkinma ve Sosyal Arastirmalar Enstitüsü tarafindan düzenlenen Ahi Evran Uluslararasi Bilimsel Arastirmalar Kongresi basladi.

KAEÜ'den yapilan açiklamaya göre, bu yil ilki düzenlenen kongrenin açilis programi çevrim içi olarak gerçeklestirildi.

KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, açilista yaptigi konusmada, Cumhurbaskanligi genelgesiyle 2021'in Ahi Evran Yili kabul edilmesinin çok önemli oldugunu belirtti.

Ahi Evran Veli'nin kurucusu oldugu Ahilik teskilatinin, yüzyillar öncesinden kaliteli insan yetistiren bir ögreti toplulugu oldugunu vurgulayan Karakaya, günümüzde de bu anlayisi devam ettirmek için tüm kurumlarin, sivil toplum örgütlerinin ve esnafin çalismalar yapmasi gerektigini kaydetti.

Karakaya, Ahi Evran'in hayat felsefesinin, bin yillik medeniyet sürecinde oldukça önemli olduguna isaret ederek, onun mirasina sahip çikarak yeniden büyük Türkiye için çalismak gerektigini aktardi.

Iktisadi Kalkinma ve Sosyal Arastirmalar Enstitüsü Baskani Dr. Mustafa Latif Emek de Ahilikle ilgili uluslararasi kongreyi düzenlemekten dolayi mutlu olduklarini kaydetti.

Yurt içinden ve disindan akademisyenler, 3 gün sürecek kongrede Ahi Evran Veli ve Ahilikle ilgili bildiri sunacak.

Kaynak: AA