Vaka Artisindan Balikesirliler Rahatsiz

Saglik Bakanligi tarafindan haftalik olarak yayinlanan vaka artis rakamlarina göre vaka sayilarinin en fazla arttigi iller arasinda bulunan Balikesir’de vatandaslar da durumdan rahatsizlik duyuyor. Balikesirliler, maske-mesafe ve hijyen kurallarina riayet edilmesini isterken, asi olmayanlarin da mutlaka asilarini yaptirmalarini istedi.

Vaka Artisindan Balikesirliler Rahatsiz
16-22 Ekim tarihleri arasinda yüz binde 261,79’a yükselen vaka sayilari vatandaslari tedirgin ediyor. IHA muhabirine konusan Balikesirliler herkesin kendine dikkat etmesi gerektigine isaret ederken, maske-mesafe kuralarinin uygulanmasini istiyor.

Vatandas tedirgin

Yusuf Baysal isimli vatandas maske-mesafe kuralina dikkat çekerek, “Insanlarimiz biraz maske, mesafe ve tedbir kurallarina uyarsa bu vaka artisinin önüne geçebiliriz. Ben kendim maske ve mesafeye de çok dikkat ediyorum” ifadelerini kullandi.

Erkan Çamtepe ise asi konusunda devletin tüm imkanlarini seferber ettigini kaydederek, “Devlet elinden geleni yapiyor. Halki asilamak için asiyi getiriyor. Korona virüsle mücadele kapsaminda halka maddi yardimda da bulunuyor. Burada devlet elinden gelen her seyi yapiyor. Burada artik herkes kendisine dikkat etmesi gerekiyor. Yani korona virüsün tek çaresi herkes diger hastaliklarda kendisine nasil dikkat ediyorsa, nasil grip gibi hastaliklara yakalandiginda eve kapaniyor ve kendisine bakiyorsa korona virüste de her fert kendisine düsen görevi yaptiginda ortada hiçbir sey kalmayacak” degerlendirmesinde bulundu.

Edremit’te de durum farkli degil

Balikesir merkezinde vatandasalar sikayetlerini dile getirirken, Edremit Çarsamba pazarinda kalabalik tezgahlar dikkat çekti. Maske ve mesafenin yok sayildigi tezgahlar artan vaka sayisini açiklar nitelikteydi. Edremit’te yasayan Mehmet Ene, “Balikesir’deki vaka sayilarinin artmasi hepimizi endiselendiriyor. Herkesin hijyen kurallarina ve maske, mesafeye dikkat etmesini rica ediyoruz” dedi.

Öte yandan, Balikesir’de en fazla vaka artisinin Bandirma, Edremit, Altieylül ve Karesi ilçelerinde oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA