Tur Rehberlerine Arapgir Tanitildi

Malatya'nin Arapgir ilçesinin gastronomisi ile tarihi ve dogal güzellikleri tur rehberlerine anlatildi.

Arapgir Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odasi (GARO), içerisinde Malatya’nin da yer aldigi bir egitim ve bilgilendirme gezisi düzenledi.

Üç günlük gezinin ikinci gününde tur rehberleri Arapgir ilçesini gezdi. Il Basin ve Halkla Iliskiler Müdürü Halil Ibrahim Kiliç'in eslik ettigi ve Türkiye'nin farkli bölgelerinden profesyonel turist rehberinin katildigi gezi Arapgir Millet Hani ile basladi.

Tarihi Millet Han'da Arapgir Belediye Baskani Haluk Cömertoglu tarafindan karsilanan heyete Arapgir'e özgü akitma bicigi, Arapgir dolamasi ve reyhan serbeti ikram edilerek, ilçesinin yemek kültürü hakkinda bilgiler verildi.

Ardindan Ipekçi Sokagi'ni gezen rehberler, restorasyon çalismasi tamamlanan ve hizmete açilan Emiroglu Konagi ve 1071 Tarih Parkini ziyaret ederek bilgi aldilar.

Arapgir Belediyesi’nce Yasam Müzesi adiyla restore edilen Seher Atmaca (Kesisin Evi) Konagi'ni disaridan inceleyen ekip, unutulmaya yüz tutmus meslekler arasinda bulunan tahta çivili ayakkabi atölyesini gezdi, ayakkabinin yapimi hakkinda bilgi aldi.

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odasi ile birlikte gelen ekibe ilçede halen devam etmekte olan diger tarihi mekanlar hakkinda da bilgi verildi.

Konuklar daha sonra ilçede Uluslararasi Fotokamp'a da ev sahipligi yapan Kozluk Çayina giderek sonbaharin essiz güzelliklerini görme firsati buldu. ???????

Kaynak: AA