'Mozaik' Konseri, AKM'de Müzikseverlerle Bulustu

"Mozaik" konseri, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) açilis etkinlikleri kapsaminda sanatseverlerle bulustu.

Ihsan Özer'in sanat yönetmenliginde gerçeklesen konserde, Türk müzik kültürünün farkli renkleri, sahne sovu ve teknolojiyle birlestirildi.

Kültür ve Turizm Bakanligi Güzel Sanatlar Genel Müdürlügü'ne bagli koro ve topluluk sanatçilarindan olusan yüz elli kisinin ortak çalismasiyla gerçeklesen gösteride, Klasik Türk Müzigi'nin çok sevilen eserlerinden, halk müzigi ezgilerine, sema ayinlerinin ruhundan, zikirlerin heyecanina ortak bir performans gerçeklestirildi.

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy'un da katildigi gösteride ayrica hologram teknolojisi kullanilarak büyük mutasavviflar Yunus Emre, Haci Bektas Veli ile Asik Veysel temsili olarak sahnede yer aldi.

Konser öncesi Kültür Turizm Bakanligi Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranli, AA muhabirine yaptigi açiklamada, AKM'nin açilisiyla sanatçilar ve sanata gönül vermis seyircilerin heyecanli oldugunu ifade ederek, "AKM yeniden, yine hayata döndü." dedi.

Belviranli, geçmisten bugüne gelen kültür hazinelerini seyirciyle bulusturmaya hazir olduklarini belirterek, "Mozaik Türk müziginin geçmisten günümüze yansimasidir. 150 kisilik dev bir kadroyla sanatseverlere mükemmel bir gece yasatacagiz." diye konustu.

Istanbul Sanat Birimleri Koordinatörü Aylin Sengün Tasçi ise içerisinde Türk müziginin bütün renklerini barindiran bir seçki hazirlandigina dikkati çekerek, "Bu dev bulusmada ayrica hologram teknolojisinden de faydalandik. Yunus Emre, Haci Bektas Veli ve Asik Veysel'i canliymisçasina sahneye getirmenin heyecanini yasayacagiz. AKM opera salonun bize sundugu teknolojik imkanlar sayesinde bu konserin simdiye kadar yapilmis en iddiali etkinliklerimizden biri oldugunu söylemeliyim." degerlendirmesinde bulundu.

Gösteride Kültür ve Turizm Bakanligi'na bagli koro ve topluluklardan Istanbul Devlet Tarihi Türk Müzigi Toplulugu ve Mehter Bölümü, Cumhurbaskanligi Klasik Türk Müzigi Korosu, Istanbul Devlet Türk Müzigi Toplulugu, Istanbul Devlet Türk Müzigi Arastirma ve Uygulama Toplulugu, Istanbul Devlet Modern Folk Müzik Toplulugu, Istanbul Devlet Türk Halk Müzigi Korosu ve Halk Danslari Toplulugu yer aldi.

Yaklasik 2 saat süren konserde, "Nikriz Ilahi", "Nihavend Mars", "Sivas Türküsü", "Bayati Mevlevi Ayini", "Mugla Türküsü", "Kirsehir Türküsü"nün de aralarinda yer aldigi 21 eser icra edildi.

Kaynak: AA