Trafik Egitim Parki'nda Egitimler Devam Ediyor

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilan Trafik Egitim Parki’nda ilkokul 4.sinif ögrencilerine yönelik Konya Trafik Egitim Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan teorik ve pratik trafik egitimleri veriliyor.

Trafik Egitim Parki'nda Egitimler Devam Ediyor
Selçuklu Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilan Trafik Egitim Parkinda egitimler yeniden basladi.

SEDEP kapsaminda 4. Sinif ögrencilerine yönelik yapilan trafik egitiminde ögrencilere temel trafik kurallari ögretilerek, trafik bilinci olusturuluyor. Haftanin bes günü ilçe genelinde farkli okullara yapilan egitimlerde 2 bin 500 ögrenci trafik egitim aliyor. Konya Il Emniyet Müdürlügü Egitim Sube Müdürlügünde görevli polisler tarafindan ögrencilere teorik ve uygulamali olarak verilen egitimler pandemi kosullarina göre 15 Aralik’a kadar devam edecek. Egitimler 2022 yilinda ise Mart ayindan itibaren baslayarak Haziran ayina kadar sürecek. Egitime ilçe genelinde talep eden bütün okullar katilabiliyor.

“Trafikte saygi bilincini çocuklara asiliyoruz”

Küçük yastan itibaren trafik bilincinin olusturulmasinin önemine deginen Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Trafik’te en önemli konulardan bir tanesi saygi. Insanlar birbirlerine karsi saygili oldugu sürece günümüzde yasanan olumsuzluklardan hiçbiri yasanmaz. Biz de Selçuklu Belediyesi olarak SEDEP kapsaminda Konya Il Emniyet Müdürlügü Egitim Sube Müdürlügü ekiplerimizle birlikte bu bilinci olusturmaya çalisiyoruz. Çocuklarimiza burada verilen temel egitimler onlarda bugün yaya, yarin sürücü olarak trafik bilincini olusturmaya katki saglayacak. Ben burada egitim alan ögrencilerimize, ailelerine, ögretmenlerine ve egitim veren görevli polis arkadaslarimiza tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA