Samsun'dan Kisa Kisa

IHH Insani Yardim Dernegi Çarsamba Temsilciligi, düzenlenen törenle hizmete açildi.

Ilçede düzenlenen açilis töreninde konusan Samsun Valisi Zülkif Dagli, güzel bir hayir isi için bir araya geldiklerini söyledi.

IHH Çarsamba Temsilciliginin güzel islere imza atacagini belirten Dagli, "Son yillarda bir afet aninda veya bir iyilik, yardim ihtiyaci oldugunda Türk Kizilay'ini görüyoruz, AFAD'i görüyoruz ve IHH'yi görüyoruz. Bu gerçekten ülkemizin insanliga tüm dünyada dil, din, irk ayrimi yapmadan kostugunu görüyoruz. Ihtiyaç olan her yerde IHH'yi görüyoruz ve bunlari önemsiyoruz. Her zaman iyilik yapan insanlardan olalim. Subemiz hayirli olsun." dedi.

IHH Il Baskani Mustafa Yesil ve Çarsamba Temsilcisi Resul Balci da temsilciligin ilçeye hayirli olmasini diledi.

Konusmalarin ardindan temsilciligin açilisi yapildi.

Açilisa, Kaymakami Sükrü Yildirim, Belediye Baskani Halit Dogan, Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Mustafa Kemal Çelik, Ilçe Emniyet Müdürü Adil Aydemir, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Özdemir, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katildi.

- Havza

Havza Belediyesi tarafindan düzenlenen "Havza 4. Çocuk Kitaplari Günleri" basladi.

Kültür ve Turizm Bakanliginin destekleri ile Havza Belediyesi tarafindan Makbule Yusuf Ölçer Yatili Bölge Ortaokulunda düzenlenen kitap günlerinin açilisinda konusan Belediye Baskani Sebahattin Özdemir, belediye olarak çocuklara kitap sevgisini asilamak ve okuma aliskanligi kazanmalarina yardimci olmak amaciyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Bu tür etkinliklere süreklilik kazandiracaklarini belirten Özdemir, "Pandemi nedeniyle bir süre ara verdigimiz etkinligimizle yeniden çocuklarimiz ile bir araya gelmekten mutluyuz. Insallah çocuklarimizin okuma aliskanligi kazanmasinda bir nebze de olsa katkimiz olur." dedi.

Havza Milli Egitim Müdürü Ugur Saglam ise desteklerinden dolayi Özdemir'e ögrenciler adina tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan Özdemir, Havza Milli Egitim Müdürü Ugur Saglam ve Havza Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Cafer Uzun etkinligin açilisini yapti.

Havza 25 Mayis Anadolu Lisesi tarafindan Edebiyat Yolu Sair ve Yazarlar Sergisi düzenlendi.

Serginin açilisinda konusan Havza Milli Egitim Müdürü Ugur Saglam serginin diger okullarda da açilacagini belirterek, "Burada amacimiz ögrencilerimize Türk edebiyatinin yazarlarini ve sairlerini tanitmak ve onlari okumaya sevk etmek. Emegi geçen herkese tesekkür ederim." ifadelerini kullandi.

Sergiyi Belediye Baskani Sebahattin Özdemir, Ilçe Gençlik Hizmetleri Müdürü Cafer Uzun, Havza Belediyesi Halkla Iliskiler Müdürü Zeki Kurt ve ögrenciler ziyaret etti.

Kaynak: AA