Samsun'da Kovid-19 Nedeniyle 8 Sinif Kapatildi

Vali Zülkif Dagli: 'Iki yüz altmis binin üzerinde ögrencisi bulunan ilimizde su anda 8 kapali sinifimiz var. Bu da çok fazla bir sayi degil'

Samsun Valisi Zülkif Dagli, il genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle toplam 8 sinifin egitime kapatildigini söyledi.

Dagli, Sehit Ömer Halisdemir Toplanti Salonu'nda düzenlenen Benim Okulum, Kardes Okul ve Imece projelerinin tanitim toplantisinda, Kovid-19 salgininin okullara etkilerini degerlendirdi.

Okullarin yaklasik 1,5 yil salgin nedeniyle kapali kaldigina isaret eden Dagli, "Bir buçuk yildir çocuklarimiz yüz yüze egitim alma imkani bulamadi. Biz de bunu çok seri bir sekilde kapatmak suretiyle insallah çocuklarimizin yetismesine hep birlikte katkida bulunmak durumundayiz." dedi.

Salgina ragmen okullarin açilmasinin memnun edici oldugunu ve simdiye kadar sikintili bir durum yasamadiklarini vurgulayan Vali Dagli, sunlari kaydetti:

"Iki yüz altmis binin üzerinde ögrencisi bulunan ilimizde su anda 8 kapali sinifimiz var. Bu da çok fazla bir sayi degil. Insallah temennimiz hiçbir sinifimizin kapali olmamasi. Bunu da aldigimizi tedbirlerle gerek okullarimizda, gerek çevrede, gerek kamu kurumlarimizda, gerek velilerimizin aldigi tedbirlerle hep birlikte saglayacagiz."

Kaynak: AA