Sakarya'dan Kisa Kisa

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, proje kapsaminda kendisini ziyaret eden ögrencilerin sorularini yanitladi.



Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, Saribiyik, Bahçesehir Koleji'nin "Çocuk Haklari Haftasi Farkindalik Projesi" kapsaminda 3 ve 4'üncü sinif ögrencileri Bade Çömlekçioglu ile Çinar Alp Islek'i makaminda agirladi.

Ögrencilerin çocuk haklarina iliskin hem yerel hem küresel hem de öznel ölçekteki sorularini cevaplandiran Rektör Saribiyik, program sonunda hediye takdiminde bulundu.

Ögrencilere Bahçesehir Koleji Sakarya Kampüsü Kurumsal Iletisim Yöneticisi Fatih Sancakli, Anadolu Lisesi Müdürü Levent Özbas ve Kampüs Müdürü Tuncay Göksu da eslik etti.

Saribiyik, hazirlanan sorularin bazilarinin düsündürücü ve oldukça zorlayici oldugunu belirtti.

Dünya üzerinde çok sayida çocugun basta egitim olmak üzere birçok haktan yoksun yasadigina dikkati çeken Saribiyik, sunlari kaydetti:

"Çocuklar çok küçük yaslarda agir sartlar altinda çalismak zorunda kaliyor, açlik ve susuzlukla sinaniyor, hastaliklarla bogusuyor ve insan kaçakçilarinin eline düsüyorlar. Bu kapsamda henüz küçük yasta ögrencilerde de farkindalik olusturulacak bir temanin islenmesi son derece önemli. Ne yazik ki herkes ayni sartlara sahip olamiyor. Insanlik olarak bu durumu görmezden gelemeyecegimiz gibi üzerimize düsen sorumluluklari elimizden geldigince yerine getirmemiz gerekiyor."

- Çocuklar "Kaptan Pengu" ile eglendi

Büyüksehir Belediyesi kasim ayi kültür sanat etkinlikleri kapsaminda "Kaptan Pengu" isimli çocuk tiyatrosunu izleyen minikler, keyifli hafta sonu geçirdi.

Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, 3 seans halinde sahnelenen çocuk tiyatrosuna, minik izleyiciler yogun ilgi gösterdi.

Egitici ve eglendirici çocuk tiyatrosu etkinlikleri, program dahilinde devam edecek.

Kaynak: AA