ÖRKOOP Baskani Ünal'dan Ortaklarina Müjde

Aydin’in Nazilli ilçesinde 1979 yilindan bu yana faaliyetini sürdüren Nazilli ve Çevresi Tarimsal Kalkinma Kooperatifi (ÖRKOOP) Yönetim Kurulu Baskani Ünal Önal, Ulusal Süt Konseyi tarafindan olusturulan süt fiyatlari süt fiyatlari ile ilgili açiklama yapti.

ÖRKOOP Baskani Ünal'dan Ortaklarina Müjde


Konseyin bugün yaptigi toplantinin ardindan ortaklarini müjdeyi veren Baskan Önal; "01.07.2021 tarihinden beri litre fiyati 3.20 TL olarak uygulanmakta olan ve artan maliyetler karsisinda düsük kalan çig süt fiyatlarimizin arttirilmasi için bugün toplanan ulusal süt konseyimiz; 8 Aralik 2021’den geçerli 4.70 TL olarak belirlendi. Süt devlet destegi ise 0,20 kurus olarak uygulanmaya devam edecektir" dedi.

2 bin 800’e ulasan ortaklarindan günde ortalama 350 ton süt topladiklarini ifade eden ÖRKOOP Yönetim Kurulu Baskani Ünal Önal, “Üreticilerin süt üretim maliyetlerinde yasanan artislardan etkilenmesini önlemek amaciyla toplanan Ulusal Süt Konseyimiz bugün aldigi kararla çig süte zam geldigini duyurdu. Yaklasik 4 ay önce alinan kararin ardindan çig sütte yapilan yeni düzenleme ile üreticimiz rahatlamis oldu. 01.07.2021 tarihinden beri litre fiyati 3.20 TL olarak uygulanmakta olan ve artan maliyetler karsisinda düsük kalan çig süt fiyatlarimizin arttirilmasi için bugün toplanan ulusal süt konseyimiz; 8 Aralik 2021’den geçerli 4.70 TL olarak belirlendi. Süt devlet destegi ise 0,20 kurus olarak uygulanmaya devam edecektir. Kooperatifimiz ortaklarimiza, üreten çiftçilerimize ve geçimini sütle saglayan ülkemiz üreticilerine hayirli ve bereketli olmasini temenni ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA