Nilüfer Çoksesliligi Sevdi

Nilüfer Belediyesi Çoksesli Koro, 15. kurulus yil dönümünü düzenlenen konser ve kokteylle kutladi.

Nilüfer Çoksesliligi Sevdi
2006 yilinda amatör bir ruhla kurulan Nilüfer Çoksesli Korosu 15. yilini kutladi. Nazim Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen geceye Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, esi Zeynep Terzioglu Erdem, geçmis dönem Nilüfer Belediye Baskani ve Büyüksehir Belediye Baskan adayi Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Baskan Yardimcisi Zafer Yildiz ile çok sayida davetli katildi.

Konser öncesi bir konusma yapan Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, koronun kisa sürede elde ettigi basarilarla gurur kaynagi oldugunu ifade etti.

Baskan Turgay Erdem, “Nilüfer Çoksesli Korosu 15 yil önce, amatör bir ruhla müzik sanatina katki saglayacak konserler gerçeklestirmek için kuruldu. Ama 15 yilda kurulus amacini gerçekten fazlasiyla asti. Dünyanin dört bir kösesinde konserler verdi, festivallerde, yarismalarda bizi basariyla temsil etti. Onlarca ödül aldi, kisacasi attigi her adimda gurur kaynagimiz oldu. Bu basarinin bir ayaginda tüm koro üyelerinin müzikal yetenegi ve birlikte çalisirken sergiledikleri uyum var elbette. Ama bir diger ayaginda da, bu basarinin mimari koro sefimiz Zeynep Göknur Yildiz var. Onun müzikle dolu ruhu adeta bütün koro üyelerini sarip sarmaliyor ve bir noktadan sonra sanki bir bütünün parçalari oluyorlar. Bu koronun gittigi her yarismadan, her festivalden ödülle dönmesi bosuna degil. Onlar bize ayni zamanda farkliliklarin bir arada olmasindan dogan güzellikleri de hatirlatiyorlar. Biz çoksesliligi seviyoruz. Nilüfer Çoksesli Korosu’nu daha çok seviyoruz ve bu koro ile gurur duyuyoruz” dedi.

Geçmis dönem Nilüfer Belediye Baskani ve Büyüksehir Belediye Baskan adayi Mustafa Bozbey de koroyu bu önemli gecede yalniz birakmadi. Nilüfer Belediyesi Baskan Yardimcisi Zafer Yildiz ile Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Nejla Aslan da koroyu kutlayarak basarilarinin devamini diledi. Nilüfer Çoksesli Koro Sefi Zeynep Göknur Yildiz da gecede duygularini dile getirdi. Konusmalarin ardindan koroda 5-10-15 yilini dolduran koristlere plaket de verildi.

Gecenin finalini ise Sef Zeynep Göknur Yildiz yönetimindeki Nilüfer Çoksesli Korosu yapti. Gece kokteylle sona erdi.
Kaynak: İHA