Islahiye'de Okul Servis Sürücülerine Seminer Verildi

Gaziantep'in Islahiye ilçesinde tasimali egitim kapsaminda hizmet veren servis araçlarinin sürücülerine yönelik seminer verildi.

Trafik Denetleme Büro Amirligi görevli personeli Mahmut Bozkurt, Islahiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde, soförlerin servisçilik meslegini icra ederken daha sorumlu davranmalari, fevri davranislardan kaçinmalari ve profesyonelce hareket etmeleri gerektigini söyledi.

Bozkurt, Okul Servis Araçlari Hizmet Yönetmeligi'nde belirtilen fazla yolcu, emniyet kemeri kullanimi, araç temizligi ve bakimi, soförün yeterlilik düzeyi, araç kapisinin açilip kapanma düzenegi gibi denetlemelerin okul idarecileri, okul aile birligi ve veliler tarafindan da yapilabilecegini ifade etti.

Ilçe Milli Egitim Müdürlügü Sube Müdürü Sahin Yeter de ilçede 55 mahalleden 23 okula tasimali egitim kapsaminda 146 sürücü ile 2 bin 279 ögrencinin tasindigini, sürücülere, emanet edilen ögrencilerin sorumlulugunun bilinciyle tasima yapmalarini, ögrencilerin problemsiz bir sekilde ulasimlarinin saglanmasi için belirlenen kurallara harfiyen uymalarini istedi.

Seminere Ilçe Emniyet Müdürlügü Trafik Büro Amiri Komiser Fatih Yavas, Islahiye Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Ahmet Sahin, Ilçe Jandarma Komutanligi trafik ekipleri ve ögrenci servis sürücüleri katildi.

Seminer, trafik ve okul servis araç soförlerine yönelik brosür dagitiminin ardindan sona erdi.

Kaynak: AA