DEVA Partili Metin Gürcan Tutuklandi

Demokrasi ve Atilim Partisi’nin (DEVA) kurucu üyesi Metin Gürcan, ‘siyasi ve askeri casusluk’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DEVA Partili Metin Gürcan Tutuklandi
Ankara Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturma kapsaminda Terörle Mücadele Subesi ekiplerince teknik ve fiziki takibe alinan DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan, Istanbul’da gözaltina alinarak Ankara Terörle Mücadele Sube Müdürlügü’ne getirilmisti. Emniyetteki ifadesinde askeri geçmisini anlatan Gürcan, 2017 yilindan itibaren talep eden kisi ve kurumlara çesitli ülkelere iliskin danismanlik hizmeti verdigini belirtti.

Verdigi danismanlik hizmeti kapsamindaki bilgilerin herkesin erisimine açik oldugunu ifade eden Gürcan, casusluk faaliyeti yürütmedigini ve gizli belgelerin paylasimini yapmadigini öne sürdü. Ankara’daki diplomatlarla da düzenli olarak görüstügünü söyleyen Gürcan, kendilerine analizler sundugunu ve karsiliginda para aldigini belirtti.

Emniyetteki ifadesinin ardindan Gürcan, Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Savcilik tarafindan tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimligine sevk edilen Gürcan, ‘siyasi ve askeri casusluk’ suçlarindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA