Deneyap Senligi'ne Yogun Ilgi

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Palandöken Gençlik Merkezi Müdürlügü tarafindan Bilim Erzurum’da düzenlenen Deneyap Senligi büyük ilgi gördü.

Deneyap Senligi'ne Yogun Ilgi
Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Palandöken Gençlik Merkezi hafta sonunda Bilim Erzurum’da önemli bir etkinlige ev sahipligi yapti. Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi, TÜBITAK ile Türkiye Teknoloji Takimi (T3 Vakfi) ortak protokol sonucu Cumhurbaskanligi 100 günlük eylem plani ile kurulan Deneyap Teknoloji Atölyelerinin 5.egitim asamasi olan 12 hafta süren Ileri Robotik Egitimi Proje senligi ile sona erdi. Bilim Erzurum Fuaye alaninda gerçeklestirilen Proje senliginde ortaokul ve Lise kategorisinde toplamda 40 takim yaristi. Deneyap Proje Koordinatörü Bahtiyar Akan nezaretinde gerçeklestirilen yarismada insansiz robotlar ve araçlar kiyasiya mücadele etti. Faz 1 olarak açilan Deneyap atölyeleri içerisinde Adana, Antalya, Edirne, Eskisehir, Erzurum, Hakkari, Izmir, Manisa, Mugla, Konya ve Trabzon’da es zamanli olarak egitim almakta olup ayni anda proje senligi yapildi.

Türkiye de Faz 1 olarak 12 ilde egitime baslanan ve bunlar içerisinde olan Erzurum Palandöken Gençlik Merkezi Deneyap Teknoloji Atölyesi egitimin besinci asamasi olan Ileri Robotik Egitimi tamamlanarak donem sonu proje senligi ile taçlandirildi. Malzeme Bilmi ve Nanoteknoloji yüz yüze olup Yapay Zeka egitimleri de çevrimiçi olarak devam edilecek. Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok ile diger davetliler dereceye girenlere basari belgesi taktim etti. Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk, Deneyap Senligi düzenlemekten mutlu olduklarini belirterek katilimcilari kutladi.
Kaynak: İHA