Çanakkale'de Okullar Yarin Tatil

Çanakkale’de siddetli lodos nedeniyle okullar tatil edilirken, kamu kurumlarinda çalisan hamile ve engelli personel de idari izinli sayilacak.

Çanakkale'de Okullar Yarin Tatil
Çanakkale’de dün aksam saatlerinde baslayan lodos firtinasi tüm gün devam ederken, feribot seferleri iptal edildi. Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün yarin da firtinanin devam edecegini açiklamasi üzerine Çanakkale Valiligi okullarin 1 gün süreyle tatil edilecegini duyurdu. Konuya iliskin Çanakkale Valiligi’nden yapilan yazili açiklamada, “Ilimizde hayati olumsuz etkileyecegi degerlendirilen meteorolojik tahminler nedeniyle Milli Egitim Bakanligina bagli resmi ve özel tüm egitim ve ögretim kurumlarimizda yüz yüze egitime 30 Kasim 2021 Sali günü 1 (bir) gün süreyle ara verilmesine karar verilmistir. Kamu kurumlarinda çalisan hamile personeller ile engelli ve kronik rahatsizligi bulunan personeller idari izinli sayilacaktir. Kuvvetli rüzgar, firtina ve tam firtinanin olusturabilecegi çati uçmasi, agaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazi kaynakli zehirlenmeler

ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi önem arz etmektedir. Il Afet Müdahale Plani’nda görevli bulunan çalisma gruplarinin personel, tasit ve ekipman olarak müdahale için hazirlikli bulunmalari gerekmektedir” denildi.
Kaynak: İHA