Amasya'da Kütüphanesiz Okul Kalmayacak

Amasya’da "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsaminda 91 okula kütüphane kurulacak.

Amasya'da Kütüphanesiz Okul Kalmayacak
Atatürk Ilkokulunda kurulan kütüphanenin açilisini ögretmen ve ögrencilerle birlikte yapan Amasya Valisi Mustafa Masatli, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayesinde Milli Egitim Bakanligi ile Kültür ve Turizm Bakanligi is birliginde "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsaminda il genelindeki bütün ögrencilerin kitaplara ulasabilmesi için kollari sivadiklarini söyledi.



Kütüphanelerde çocuklarin hem derslerine çalisip hem de gerek kaynak arastirmasi yapabileceklerini belirten Vali Masatli, “Ilimizde de 91 okulumuza 91 kütüphane açilacak. Kismet olursa bu ayin sonuna kadar tamamini açacagiz. Bu projenin yapilmasinda bize vizyon çizen basta Cumhurbaskanimiza, Milli Egitim Bakanimiza, bakanligin çok degerli yetkililerine ve bu is ile ilgili ugrasan burada Milli Egitim Müdürlügümüz ve çalisanlarina tesekkür ediyorum” diye konustu.

Il Milli Egitim Müdürü Ömer Coskun ve Sube Müdürü Alparslan Kanar’in da yer aldigi açilisin ardindan siniflari gezen Masatli, egitimlerine iliskin bilgiler aldigi ögrencilere hediyeler verdi.
Kaynak: İHA