Ali Emiri Bilgi Evi'nde Çalismalar Sürüyor

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, Baglar ilçesinde çocuklarin egitimlerine destek olmak için insa ettigi Ali Emiri Bilgi evinde çalismalar devam ediyor.

Ali Emiri Bilgi Evi'nde Çalismalar Sürüyor
Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligi, kentte çocuk, genç ve ekonomik sebeplerden dolayi okuma imkani kisitli olan kizlara yönelik ücretsiz egitim faaliyetlerini sürdürüyor. Ilçede Kosuyolu Parki içinde yaklasik bin 500 ögrencinin faydalanacagi Ali Emiri Bilgi evinde insaat çalismalari Fen Isleri Daire Baskanliginca yürütülüyor. Ali Emiri Bilgi evi, 9 derslik, 1 akil ve zeka dersligi, 1 resim atölyesi, 1 müzik kulübü atölyesi, 2 bilisim dersligi, 136 kisilik konferans, seminer salonu, 3 yari açik teras ve genis bahçesiyle ögrencilerin hem egitim-ögretim hem de sosyal-kültürel faaliyetleri için ücretsiz olarak hizmet verecek. 2. siniftan 8. sinifa kadar ilkokul ve ortaokul ögrencilerine MEB destekli ve okul derslerine takviye dersleriyle hizmet verecek bilgi evinde ögrenciler Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler, Ingilizce gibi brans dersleri görecek. Brans derslerinin yaninda akil ve zeka, müzik, görsel sanatlar, drama, spor faaliyetleri, bilisim, robotik kodlama, kütüphane, gezi faaliyetleri ve daha birçok kulüp çalismanin yapilacagi merkezde ögrenciler haftanin 7 gününde de alaninda uzman psikolojik danismanlik rehberlik hizmetinden yararlanacak. Bilgievinde veliler için rehberlik hizmetleri, seminerler, konferanslar gibi birçok alanda çalisma da yürütülecek.

Ali Emiri Bilgi evi, merkez ve Selahaddin Eyyubi Bilgi evinden sonra kent merkezinde hizmet verecek 3. bilgi evi olacak.
Kaynak: İHA