Konya'da Polisten 'Sok' Uygulama

Konya’da polis ekipleri kent merkezi genelinde "sok" trafik ve asayis uygulamasi yapti. Uygulamada 500 araç ve sürücü kontrol edilirken, 26 sürücüye idari islem yapildi.

Konya'da Polisten 'Sok' Uygulama


Konya Emniyet Müdürlügü ekipleri, asayis olaylarini en aza indirerek huzur sehri algisini güçlendirmek ve olaylar olmadan engellemek amaciyla il merkezi ve ilçelerinde 20 farki noktada asayis uygulamasi gerçeklestirildi.

Birçok ekip ve yaklasik 200 polisin katilimiyla gerçeklestirilen uygulama üç asamali olarak yapildi. Ekipler ilk olarak sehrin kalabalik noktalarinda daha önceden belirlenen uygulama alanlarinda süpheli araç ve kisiler üzerinde çalisma yapti. Durdurulan araçlar ve yolcular polis tarafindan tek tek kontrol edildi. Daha sonra Meram ilçesinde yapilan uygulamada 300 araç durdurularak ekipler tarafindan tek tek arandi. Polis ekiplerinin son olarak Selçuklu ilçesinde yaptigi uygulamada araçlar durdurularak sürücülerin alkol muayeneleri yapildi.

Uygulamalar kapsaminda yaklasik 800 kisinin GBT sorgusu yapildi. 50 sürücüye “Ehliyetsiz araç kullanma", "Dur ihtarina uymama", "Muayenesiz araç kullanma", "Karayollari trafik kanuna göre aykiri isik ve aksesuar ve abarti egzoz" ile “Çevreye rahatsizlik verme” gibi suçlardan idari para cezasi yazildi. Öte yandan, 2 araç trafikten men edildi.
Kaynak: İHA