Garabag Zaferi Bursa'da Kutlandi

Bursa Uluslararasi Fotograf Festivali’nde konuk ülkenin Azerbaycan olmasi nedeniyle Bursa Büyüksehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Kars-Ardahan-Igdir Dernekleri Federasyonu isbirligiyle düzenlenen gecede ‘Garabag Zaferi’ kutlandi.

Garabag Zaferi Bursa'da Kutlandi
Azerbaycan’in topraklarini Ermenistan isgalinden kurtardigi Garabag Zaferinin birinci yili, Bursa Büyüksehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Kars-Ardahan-Igdir Dernekleri Federasyonu isbirligiyle düzenlenen program ile kutlandi. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’nda gerçeklestirilen programin açilisi Istiklal Marsi ve Azerbaycan Milli Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ardindan Türk Ocaklari Dernegi Bursa Subesi Baskani Prof. Dr. Selçuk Kirli, Garabag’in Türk dünyasi açisindan önemini anlatti. Programin ikinci bölümünde ise Kültür Bakanligi Ses Sanatçisi Yilmaz Yildirim, Azerbaycan Halk Sanatçisi Aytennur Gasimova, Orkestra Kars ile Kars Kafkas Halk Danslari ekibi sahne aldi. Azerbaycan yöresine ait eserlere, salonda yer alan izleyiciler ellerindeki Türk ve Azerbaycan bayraklariyla beraber cosku ile eslik etti.

Bursa Kent Konseyi Baskani Sevket Orhan, “Biz Karabag denince 30 yillik hasreti animsariz. 30 yillik aciyi hatirlariz. 30 yillik gözyasini hatirlariz. Vatanimizi elimizden alanlari hatirlariz. Ama biz kimseye bu vatani birakmayiz. Vatan demek bizim için namustur, sereftir, sehitliktir, özgürlüktür, kisaca her seydir. Bunu anlamamislardi. Biz anlattik. Çünkü biz Azerbaycan deyince kardesten öteyiz. Seve seve canimizi Azerbaycan için veririz. Çünkü onlar bizim kardeslerimiz. Bizden biri. Ayri düsünemeyiz. Iki devlet olabiliriz ama tek devletiz. Bunu böyle bilsin herkes” dedi.

Bursa Kars-Ardahan-Igdir Dernekleri Federasyonu Baskani Irfan Koç ise, desteklerinden ötürü Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskani Alinur Aktas ile Bursa Kent Konseyi Baskani Sevket Orhan’a tesekkür etti.

Program, protokol üyelerinin sanatçilara çiçek takdim etmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA