BKM Kitap Diger Kitap Evlerine Örnek Oluyor

Bursa, Türkiye, Avrupa’dan sonra simdi de dünyanin sayili kitap evlerinden biri olduklarini belirten BKM Kitap Yönetim Kurulu Baskani Kutbettin Bingölbali, bugüne kadar yasadiklari tecrübeleri meslektaslarina aktardiklarini söyledi.

BKM Kitap Diger Kitap Evlerine Örnek Oluyor
BKM Kitap, istiraklerini, Türkiye’nin önde gelen yayin gruplarindan Yanit ve Paraf Yayin Grubu Ege ve Marmara Bölgesi kitapevlerini Bursa’da agirladi. Yapilan görüsmede yayincilik sektöründeki son gelismeler ve yayin grubunun hedefleri degerlendirildi. BKM Kitap Yönetim Kurulu Baskani Kutbettin Bingölbali, "BKM’nin bu kadar gelismesinin birçok sebebi var. Bunlardan bir tanesi de sehrin en güzel yerinde olmasi adres tariflerine konu olmasi her kelimede BKM kitabin geçmesi. Tabii bunun yani sira biz de kendimizi gelistirdik. Bursa’nin, Türkiye’nin, Avrupa’nin ve simdi de dünyanin sayili kitap evlerindeniz. Meslektaslarimiza faydamiz olabilir mi diye düsündük onlara tarzimizi, konseptimizi, raf düzenimize bütün bunlarda faydamizin olabilecegini düsündük. Türkiye’deki kitapçilarda meslektaslarimizla ayni sekilde bir akim baslatabilir miyiz diye düsünüp böyle bir organizasyon düzenlemek istedik. Kendimizin oldugu gibi onlarin da yerleri sehirlerinin en güzel yerlerinde olsun istiyoruz. Bunun için belli bölgelerden meslektaslarimizi buraya çagirmaya karar verdik. Marmara Bölgesi’nde kitapçilik yapan 50 civarinda meslektasimiz buraya geldi. Daha sonra kalan tüm bölgelerdeki meslektaslarimizi da misafir etmeyi hedefliyoruz. Meslektaslarimizi konaklamali olarak misafir ederek Bursa sehrini gezdirmek ve tecrübelerimizi aktarip, kitap evimizdeki detaylari göstermek istiyoruz. Etüt yerlerimizden, kafemizden, kitap düzenimizden her yönden tecrübelerimizi misafirlerimize yansitmak onlari da böyle bir isleyise tesvik etmek istiyoruz" dedi.

Geçmis dönemlerde bireysel olarak görüstükleri herkesten fayda gördüklerine dair olumlu dönüsler aldiklarini belirten Bingölbali, "Bunun üzerine meslektaslarimizi bölge bölge toplamayi düsündük. Kendimizi BKM olarak kitaba adadik. Hedefimiz su kitabin ülkemizde degerini yükseltene kadar, kitaplar degerini bulana kadar mücadele edecegiz bu mücadeleyi tüm Türkiye’ye yaymak hedefindeyiz. Tüm yollarin kitaptan ve egitimden geçtiginin farkindayiz bunu meslektaslarimiza yansitiyoruz ve yansitmaya devam edecegiz. Güzel seylere sebep olmaya hep özen gösterdik. Inandik daha önce güzel isler basardik yine basaracagiz. Önce Bursa’nin en büyügü Bursa’da oldu daha sonra, Türkiye’nin ve Avrupa’nin en büyük kitapevi olduk. Simdi dünyanin en büyügü olmaya adayiz. Bunu maddi bir kazanç olarak hiç düsünmedik ülkemizin kitap evlerini gelistirmek istedik. Simdi de meslektaslarimiza bunu yansitarak Türkiye’de bu akimi baslatiyoruz. Tüm Türkiye’de her ilçede kitapevinin olmasi adina mücadelemiz devam edecek" diye konustu.

Kaynak: İHA