At Binip Ok Attilar

Erzurum Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Kadin Meclisinin Ögretmenler Günü dolayisiyla Kizil Elma Geleneksel Sporlari ve Atli Okçuluk otaginda düzenledigi etkinlikte ögretmenler at binip ok atti.

At Binip Ok Attilar
Kizil Elma Geleneksel Sporlar ve Atli Okçuluk otaginda düzenlenen etkinlikte Palandöken, Yakutiye ve Aziziye ilçelerinden ögretmen ve ögrencilerden ata binmemis, ok atmamis olanlar geleneksel Türk sporlari ile bulusturuldu. Etkinlige katilan ögretmen ve ögrenciler ata binip ok attilar, sobada kestane ve firinda hazirlanan patates yediler.

Erzurum Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Kadin Meclis Baskani Yadigar Nesrin Serbetçioglu, “Bu etkinlik bir Ögretmenler Günü etkinligidir. 24 Kasim’da 93. yil dönümünü kutluyoruz. Egitimin üç ayagi olan ögretmen, ögrenci veli isbirligi ile yapilmis olan programdir. Burada ögretmenlerimizi onurlandirmak, ögrencilerimize geleneklerimizi ögretmek, velilerimizin de desteklerinden faydalanmak istedik. Bu etkinligi Kizil Elma denen otagda yapiyoruz. Ata binmeyi bilmeyenler, ok atmayi bilmeyenlere egitmenlerimiz yardimci oluyor” dedi.

Erzurum Kent Konseyi Baskani Hüseyin Tanfer ise, “24 Kasim Ögretmenler Günü münasebetiyle Erzurum Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskanligi tarafindan organize edildi. Ögretmenlerimiz, çocuklarimiz ve velilerimiz ok atmayi ögrendiler, ata binmeyi ögrendiler, 24 Kasim Ögretmenler Günümüzün 93. yil dönümünü kutluyorum. Vatanini, milletini ve bayragini seven insanlar yetistirmede ögretmenlerimize çok büyük görevler düsüyor. Çocuklar bizlerin gelecekteki teminatlarimiz olacaklardir” diye konustu.

Sinif ögretmeni ve ayni zamanda Kizil Elma Geleneksel Sporlar ve Aticilik Kulüp Baskani Ayse Melek Okuyucu da, “Etkinlik 2 gün sürecek ve ben halen daha sinif ögretmenligi yapiyorum. 24 Kasim Ögretmenler Günü münasebetiyle Erzurum Kadin Kent Konseyi Meclisi ile ortaklasa program düzenledik. 93. yil dönümü sebebiyle 31 okuldan ögrenci ve velilerini davet ettik. Kizil Elma otagi ayni zamanda halka açik bir kulüptür. Ata binmek isteyen, ok atmak isteyenlere özel dersler veriliyor. Otagimiza gelenler çadirimizda tarihimizi canlandirmak adina soba ve üzerinde kestane ve patates közlemesi yapip yiyorlar. Çocuklugumuzu bu otaga gelerek tekrar canlandirmayi istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Ögretmenler ve ögrenciler etkinlikten dolayi Kent Konseyi yöneticilerine tesekkür etti. Etkinlige Erzurum Kent Konseyi Baskani Hüseyin Tanfer, Erzurum Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Yadigar Nesrin Serbetçioglu, Aziziye Belediye Baskan Vekili Ömer Faruk Töremen, aileler ve üç ilçeden karma olarak çagrilan Yakutiye Anadolu Lisesi, Hilalkent 125. Yil Imam Hatip Ortaokulu, Erzurumlu Emrah Ortaokulu, Ziyaettin Fahri Findikoglu Imam Hatip Lisesi, Ahmet Hamdi Tanpinar Ortaokulu, Sükrü Pasa Ortaokulu, Sultan Abdulhamithan Anadolu Lisesi, Hasim Iscan Ortaokulu, Mustafa Kemal Ortaokulu ögretmen ve ögrencileri katildi.

Kaynak: İHA