Açtigi Marketi Kütüphaneye Çevirdi

Ordu’nun Ünye ilçesinde yasayan emekli kimya ögretmeni Gönül Çuhaci, açtigi marketin bir kösesini kütüphaneye çevirerek ögrencilere okuma aliskanligi kazandiriyor.

Açtigi Marketi Kütüphaneye Çevirdi
Atatürk Mahallesi’nde yasadigi siteye ait marketi isleten 51 yasindaki emekli kimya ögretmeni Gönül Çuhaci, aileleri iste olan ve okulundan erken dönen çocuklara okuma aliskanligi kazandirmak amaciyla 8 yil önce açtigi marketin bir kösesini kütüphaneye çevirdi. Açtigi marketin bir kösesinde dinlenme alaninin yani sira onlari kitap okumaya da tesvik ettigini söyleyen Gönül Çuhaci, "Biz 8 yil önce marketimizi açmistik. Marketin bir kösesine küçük bir kitaplik tarzi kütüphane yapalim istedik. Iki yil önce de emekli oldum. Çocuklarimizin velileri çogu çalisan anne ve baba olduklari için saat 5 veya 6 gibi isten eve geliyorlar. Çocuklar bu nedenle o saat boslugundan faydalanmalari için burada böyle bir kitaplik yaptirdim. Içeride çocuklar için okuma ve dinlenme alani düzenledim. Çocuklar günübirlik kitaplari burada veya evlerinde okuyabiliyorlar” dedi.



“Ne kadar çocuklarimiz burada olursa ben de mutlu oluyorum”

Çocuklarin okul çikisi markete gelip kitap okumalarindan dolayi mutlu oldugunu söyleyen Çuhaci, "Kitaplarla çalismak hep istiyordum. Zaten emekli olmadan önce okulumuzda sinif kitapligi yapardim veya okul kitapligindan ögrencilerin yararlanmasi için tesvik ediyordum. Zaten evde çocuklarim büyüdü. O yüzden evde de çok kitap vardi. Bunlari ben nasil degerlendirebilirim diyerek en uygunu marketimde bir kitapligi kurmak olarak düsündüm. Belki bir kenara atilacakti veya bir kösede öylece kalacakti ama simdi kim ne okuyor veya hangi kitaptan etkilendigini çocuklarimizla ögrenebiliyorum” diye konustu.



“Gönül teyze çok güzel düsünmüs”

Sitede yasayan ve her okul çikisinda markete kitap okumaya giden Anafarta Ilkokulu 4. sinif ögrencisi 9 yasindaki Beren Sezer, "Ben okuldan geliyordum. Okul çikisi markette arkadaslarimla beraber bir seyler yiyorduk. Geldigimde raf yaparak içerisine kitaplar koymuslardi. Biz arkadaslarimizla beraber oradan kitap alip burada okuyoruz. Çok mutluyum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA