Sultangazili Genç Yazarlar Sertifikalarini Aldi

Sultangazi Belediyesinin düzenledigi Yazi Akademisini basariyla tamamlayan ögrenciler düzenlenen törenle sertifikalarini aldi.

Sultangazili Genç Yazarlar Sertifikalarini Aldi


Sultangazi Belediyesi Yazi Akademisi 2021 yili ögrencileri bugün düzenlenen program ile sertifikalarini aldi. Törene Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, Anadolu Yazarlar Birligi Genel Baskan Yardimcisi Hüseyin Karaca, siyasi partilerin temsilcileri, dernek ve vakiflarin temsilcileri, muhtarlar, yazarlar ve çok sayida vatandas katildi.

Tören içerisinde akademi de ögrenim gören ögrencilerin kaleme aldigi siirlerine yer verildi.



“Gençlerimize yol gösterme ve umut olma adina harika bir proje”

Programda konusan Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, “Basladigimiz da umudumuz elbette çok fazlaydi. Bazen yapmis oldugumuz projeler çok genis kitlelere ulasabilir. Bu genis kitlelere ulasirken kendinizi çok mutlu ve huzurlu hissedebilirsiniz. Buralarda nicelige bakilmaz ve bizim için asil olan niteliktir, ne kadar kisiye ne verebildigimizdir. Elhamdülillah üçüncü sezona giriyoruz gençlerimize umut verme ve onlara yol gösterebilmek adina harika bir proje. Bu projenin ana unsuru lise ögrencilerimiz ve sürece dahil edilmesi, ama gönüllü olarak davet edilmesidir. Kim talep ediyor, kim istiyorsa onlarla devam ediyoruz. Ümit Bahari 2. Sayimizi da pandemi zorluklarina çikarttik bugün ise üçüncü yilin içerisindeyiz. Bu önemli projeyi Ankara Gençlik Festivalinde harika bir sunumla ilettik. Suanda projemize çok güzel bir sekilde devam ediyoruz. Bizi mutlu eden su; bu üç sezon boyunca egitime devam eden kardeslerimiz artik ulusal dergilerde yazmaya basladilar ve kendilerini gelistirdiklerinin farkindalar” dedi.



“Türkiye’deki edebi ve sanatsal yasami biçimlendirecek gençlerdir”

Programda konusan Anadolu Yazarlar Birligi Genel Baskan Yardimcisi Hüseyin Karaca, “Bugün burada bu gecenin kahramani gençlerimiz ve ev sahibi onlardir. Biz onlara destek olmak için tamamen buradayiz. Gençlerimiz neden önemli çünkü ileriki yillarda Türkiye’deki edebi ve sanatsal yasami biçimlendirecek gençlerdir.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA