KKTC, Kovid-19'Un Omicron Varyantinin Görüldügü 7 Ülkeden Girislere Kisitlama Getirdi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Dünya Saglik Örgütü (DSÖ) tarafindan açiklanan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantinin görüldügü 7 ülkeden girislere kisitlamalar getirildi.

KKTC Saglik Bakanligindan yapilan yazili açiklamaya göre Botsvana, Esvatini, Lesotho, Mozambik, Namibya, Güney Afrika ve Zimbabve'den gelen veya son 14 gün içinde bu ülkelere seyahat etmis kisiler, 29 Kasim'a kadar 14 gün merkezi karantinada kalmalari kosuluyla ülkeye giris yapabilecek.

29 Kasim'dan itibaren ise belirtilen ülkelerden gelecek kisilerin veya 14 gün içinde bu ülkelere seyahat edenlerin (KKTC vatandaslari hariç) ülkeye girisleri durduruldu.

KKTC vatandaslarinin ise bu ülkelerden gelmeleri veya 14 gün içinde bu ülkelere seyahat geçmisleri olmasi halinde 14 günlük merkezi karantinada kalmalari kosulu getirildi.

- Omicron varyanti

Güney Afrika ve Botsvana'da 9 kiside görülen ve DSÖ tarafindan Omicron olarak isimlendirilen B.1.1.529 varyanti, "süper varyant" olarak nitelendiriliyor ve 32 mutasyonu oldugu biliniyor.

Henüz düsük görülme sikligina sahip bu varyanta karsi mevcut asilarin etkili olup olmadigina iliskin arastirmalar sürüyor.

Aralarinda Türkiye'nin de bulundugu çok sayida ülke, söz konusu varyant nedeniyle Güney Afrika'ya seyahat yasagi uyguluyor.

Kaynak: AA