JASAT Ekipleri Suçlulara Göz Açtirmiyor

Kilis Il Jandarma Komutanligi bünyesinde görev yapan JASAT ekipleri, huzur ve güvenligin saglanmasi için etkin rol oynuyor Kilis Il Jandarma Komutanligi JASAT Kisim Amiri Kidemli Basçavus Engin Tas: 'JASAT kisim amirligi olarak amacimiz, tüm faali meçhul olaylar aydinlatilana kadar, sabirla, azim ve kararlilikla çalismaktir. En mutlu oldugumuz an vatandaslarimizin magduriyetlerini giderdigimizde gözlerimizin içine mutlulukla baktiklari andir'

Kilis Il Jandarma Komutanligi Jandarma Suç Arastirma Timleri (JASAT) ekipleri, halkin huzur ve güvenligini saglamak için suç ve suçlularla etkin mücadele yürütüyor.

Il Jandarma komutanligi bünyesinde çalismalarini yürüterek basarili operasyonlarla adindan söz ettiren JASAT ekipleri, gece gündüz demeden gerçeklestirdigi operasyonlarla suçlulara kentte adeta göz açtirmiyor.

Kuruldugu günden beri Kilis ve ilçelerinin kirsalinda suçlularla mücadeleyi kararlilikla sürdüren ekipler, son teknoloji drone ve teçhizatlarla nitelikli asayis olayina müdahale ederek bunlarin aydinlatilmasini sagladi.

Hakkinda UYAP yakalama karari bulunan 519 süpheliyi de yakalayarak adalete teslim eden JASAT, suçlularla mücadele kapsaminda yürüttügü çalismalarina kararlilikla devam diyor.

Kilis Il Jandarma Komutanligi JASAT Kisim Amiri Kidemli Basçavus Engin Tas, AA muhabirine, Il Jandarma Komutanligina bagli JASAT kisim amirliginin 2018'den bu yana görevini sürdürdügünü söyledi.

Tas, kurulus amaçlarinin önemli ve nitelikli asayis olaylarina müdahale ederek aydinlatilmasini saglamak, geçmiste meydana gelen faili meçhul asayis olaylarini aydinlatmak ve firar olan süphelileri yakalamak oldugunu belirtti.

Kuruldugu günden itibaren Kilis'te 242 nitelikli asayis olayina müdahale ettiklerini ve aydinlatilmasini sagladiklarini anlatan Tas, "Bu 242 olayda 223 süpheli yakalanmistir, bu süphelilerden 150'si tutuklanmis olup tutuklanan süpheliler cezaevine teslim edilmistir. Haklarinda UYAP yakalama emri bulunan 519 süpheli yakalanmistir. Yakalanan süpheliler adli makamlara sevk edilmis, bu süphelilerden 307'si tutuklanmistir." dedi.

Tas, hakkinda 10 yil ve üzeri hapis cezasi bulunan 53 zanliyi yakalayarak cezaevine teslim ettiklerini aktararak, sunlari kaydetti:

"2021 yilinda 146 asayis olayina müdahale edilerek aydinlatilmasi saglanmistir. 2021 yilinda haklarinda UYAP yakalama emri bulunan 380 süpheli yakalanmis, bu süphelilerden 141'i tutuklanmistir. JASAT kisim amirligi tarafindan geçmis dönemlerde suç islemis ve haklarinda kesinlesmis 10 yilin üstünde hapis cezasi bulunan 53 süpheli yakalanarak, cezaevine teslim edilmistir. JASAT kisim amirligi olarak amacimiz, tüm faali meçhul olaylar aydinlatilana kadar, sabirla, azim ve kararlilikla çalismaktir. En mutlu oldugumuz an vatandaslarimizin magduriyetlerini giderdigimizde gözlerimizin içine mutlulukla baktiklari andir."
Kaynak: AA