GÜNDEM ÖZETI / 27 Kasim 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in Türkmenistan ziyareti

- Cumhurbaskani Erdogan, Devlet Baskani Gurbanguli Berdimuhammedov tarafindan Oguzhan Köskü’nde resmi törenle karsilanacak.

- Bas basa ve heyetler arasi görüsmelerin ardindan iki lider anlasmalarin imza törenine katilacak ve ortak basin toplantisi düzenleyecek.

- Berdimuhammedov tarafindan nisan tevcih edilecek Erdogan, mevkidasinin onuruna verecegi resmi aksam yemegine katilacak.

(Askabat)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Ikinci Yüzyilda Egitim Hakki Çalistayi'na istirak edecek.

(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik ziyaretlerde bulunacak.

(Samsun/10.30-18.30)

2- Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Beypazari ilçesinde hayata geçirilen yatirimlarin toplu açilis törenine katilacak.

(Ankara/13.30-15.30)

3- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus basin mensuplariyla bulusacak, Büyüksehir Belediyesinin "Havza Su Aritma Tesisi" temel atma törenine istirak edecek.

(Samsun/11.00-15.30)

4- AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici, "Teskilat Akademisi Liderlik Okulu Egitim Programi" kapsaminda "AK Parti'nin Demokrasi Yolculugu ve Lider" konulu ders verecek ve gazetecilerle bir araya gelecek.

(Rize/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Türkmenistan'da Ekonomik Isbirligi Teskilati Disisleri Bakanlari Toplantisi'na katilacak.

(Askabat)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Valiligi, Büyüksehir Belediyesini ve AK Parti Il Baskanligini ziyaret edecek, stat yeri saha incelemesinde bulunacak.

- Vefat eden AK Parti Kahramanmaras Milletvekili Imran Kiliç'in ailesine taziye ziyaretinde bulunacak Kasapoglu, milli yüzücü Sevilay Öztürk ve ailesini ziyaret ederek Kahramanmaras Gençlik Çalistayi'na katilacak.

(Kahramanmaras/12.30-16.00)

2- Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasina Fraport TAV Antalyaspor-Aytemiz Alanyaspor, Çaykur Rizespor-Yukatel Kayserispor ve Besiktas-GZT Giresunspor maçlariyla devam edilecek.

(Antalya/13.30/Rize/16.00/Istanbul/19.00)

3- Spor Toto 1. Lig'in 14. haftasina Kocaelispor-Nasadoge Menemenspor, Istanbulspor-Altas Denizlispor, Beypiliç Boluspor-Eyüpspor ve Yilport Samsunspor-Adanaspor maçlariyla devam edilecek.

(Kocaeli/Istanbul/13.30/Bolu/16.00/Samsun/19.00)

4- TFF 2. Lig'de 15. hafta mücadelesi tamamlanacak; TFF 3. Lig'in 1 ve 3. Gruplarinda 14. hafta, 2. Grup’ta 15. hafta karsilasmalari baslayacak.

5- Herbalife Nutrition Kadinlar Basketbol Süper Ligi’nin 6. haftasi baslayacak; Nesibe Aydin-Çankaya Üniversitesi, Besiktas HDI Sigorta-Bursa Büyüksehir Belediyespor, UMF Yapi Izmit Belediyespor-BOTAS maçlari yapilacak.

(Ankara/16.00/Istanbul/16.30/Kocaeli/17.00)

6- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi’nde 11. Hafta PTT-VakifBank, Kuzeyboru-Bolu Belediyespor ve Yesilyurt-Karayollari maçlariyla baslayacak.

(Ankara/14.00/Aksaray/Istanbul/17.00)

7- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi’nin 10. haftasina Fenerbahçe HDI Sigorta-Sorgun Belediyespor, Tokat Belediye Plevne-Galatasaray HDI Sigorta maçlariyla devam edilecek.

(Istanbul/14.00/Tokat/15.30)

8- Hentbol Erkekler Süper Lig'in 9. haftasindan 4 maç yapilacak.

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA