Çiftçiler Vergi Iadesi Basvurularini Ilçelerde Yapabilecek

Sivas Ziraat Odalari Il Koordinasyon Kurulu’nun girisimleri sonucunda çiftçiler, Tarimsal Desteklemelerden kesilen vergi iade basvurularini ilçelerde Mal Müdürlüklerine yapabilecek.

Çiftçiler Vergi Iadesi Basvurularini Ilçelerde Yapabilecek
Tarimsal Desteklemelerden kesilen vergi iadeleri için çiftçilerin basvurularini Sivas Defterdarligina yapmasi gerektigi açiklanmisti. Sivas Il Koordinasyon Kurulu Baskani ve Gürün Ziraat Odasi Baskani Hüseyin Aktepe, Kangal Ziraat Odasi Baskani Basri Çoban, Sarkisla Ziraat Odasi Baskani Azimet Topçu ve ziraat odasi baskanlari, çiftçilerin taleplerini Site Vergi Dairesi Ismet Karagöz ile görüserek iletti.

Hüseyin Aktepe, ziyaret sonrasi yaptigi degerlendirmede, “Sivas Defterdarligi ile yapilan görüsmelerimiz neticesinde tarimsal desteklemeden kesilen vergi iade basvurularinin illerdeki vergi dairelerine basvurma çiftçilerimize maddi külfet getirecegi, basvuru tarihinin baslangicinin kis ayina gelmesi nedeni ile ulasim zorlugu yasanacagi, bununda hak kayiplarina neden olacagini aktardik. Ayrica tüm çiftçilerin bir vergi dairesine basvuru yapmasinin yasanan salgini artiracagini ilettik. Yapilacak basvurularin çiftçilerin bulundugu yerde bulunan vergi dairesince kabul edilmesinin daha dogru bir uygulama olacagi konusunda görüslerimizi bildirdik. Ilgili vergi dairesi çalismalar baslamis olup, yeni düzenlemelerden sonra ilgili vergi dairesi, interaktif vergi dairesi ve mal müdürlükleri araciligi ile 7338 sayili kanun kapsaminda desteklemelerden kesilen vergilerin iadesi için müracaat edilecektir. Çalismalar tamamlanmadan dilekçe kabul edilmeyecektir. Çalismalar tamamlaninca çiftçimize gerekli duyurular yapilarak, çiftçimizin dilekçe vermesi saglanacaktir” dedi.

Kaynak: İHA