Çekya Devlet Baskani Zeman, Hastaneden Taburcu Edildi

Çekya Devlet Baskani Milos Zeman, geçtigimiz persembe günü Covid-19 testinin pozitif çikmasi nedeniyle kaldirildigi hastaneden taburcu edildi.



Çekya’da 10 Ekim tarihinden bu yana tedavi gördügü Prag Merkez Askeri Hastanesi’nden (UVN) geçtigimiz persembe günü sabah saatlerinde taburcu edilerek, Lany’deki Baskanlik Köskü’ne getirilen 77 yasindaki Çekya Devlet Baskani Milos Zeman, ayni gün yapilan Covid-19 testinin pozitif çikmasi üzerine yeniden hastaneye kaldirilmisti. Zeman’in hastanede geçirdigi 3 günün ardindan taburcu edildigi bildirilerek, saglik durumunun iyi oldugu aktarildi.

Saglik Bakani Adam Vojtech ise yaptigi açiklamada, Zeman tarafindan bugün basbakan olarak atanmasi beklenen Petr Fiala ile Zeman’in kisisel temas kuramayacagini belirtti.



Zeman’in Tip Konseyi Baskani Tomas Zima ise, Covid-19 sonrasi uygulanmasi gereken önlemlere dikkat çekerek, “Bu önlemleri ihlal etmeden Baskan Zeman’in Fiala’yi atamasinin yollarini arastiriyoruz” dedi.



Öte yandan Zeman, karaciger rahatsizliklari nedeniyle geçtigimiz eylül ayinda askeri hastaneden 8 gün tedavi görmüs ve ayrilmisti. Zeman, yeniden rahatsizlanmasinin ardindan 10 Ekim tarihinde bilinci kapali bir sekilde yeniden askeri hastaneye nakledilmisti. Bu yil tekerlekli sandalye kullanmaya baslayan Zeman’in, karaciger hastaligina bagli sorunlari ile birlikte diyabet, düsük tansiyon ve ileri derecede duyma kaybi gibi hastaliklari mevcut oldugu biliniyor.
Kaynak: İHA