Baskan Arda, Ögrencilerle Bulustu

Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda, bir okulda düzenlenen kariyer günleri programi kapsaminda ögrencilerle bir araya geldi. Yerel yönetim, belediye baskani ile meclis üyelerinin görev ve yetkileri, belediyenin çalisma sistemi hakkinda ögrencilere bilgi veren Baskan Halil Arda, ögrencilere hayata dair ögütler verdi.

Baskan Arda, Ögrencilerle Bulustu
Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda, bir okulda düzenlenen kariyer günleri programina katildi.

Okulun konferans salonundaki programda Arda, ögrencilere bazi bilgiler verdi. Halil Arda, belediye baskani ile meclis üyelerinin görev ve yetkileri, belediyenin çalisma sistemi hakkinda merak edilenleri yanitladi.

Baskan Halil Arda, “Önünüzde zor bir hayat var, bu zorluklari asmak sizin elinizde. Hayattan beklentilerinizi iyi belirlemeli, hedefler koymalisiniz. Basarili olmak için heybenizin dolu olmasi, bilgi ve birikim sahibi olmaniz gerekiyor. Geleceginize siz yön vereceksiniz, siz karar vereceksiniz. Dinleyen degil anlatan olun. Bunun için de merakli, arastirmaci olmali ve bol bol okumalisiniz. Edebiyati mutlaka yakindan takip edin. Hayatin zorluklarinda basarili olmaniz için bilgi, birikimli ve donanimli olmalisiniz. Her bilgi hayatta karsiniza çikacak, size yol gösterecek. Unutmayin ki tek bir hayatiniz var. Asla umutsuz olmayin” diye konustu.

Gelecekte karar mercilerinde görev alabilmeleri için ögrencilere siyasete ilgi duymalari çagrisi yapan Baskan Arda, “Siyaseti, sizi yönetenleri, sizinle ilgili, geleceginizle ilgili kararlari verenleri yakindan takip edin, isteklerinizi dile getirin. Bu ülkenin gelecegiyle, sizinle ilgili kararlari verenleri takip edin, sorgulayin” dedi.



Egitime tam destek

Kentin fiziki ihtiyaçlarini karsilamanin yani sira sosyal, kültürel ve egitim alaninda da çalismalar yasama geçirdiklerini dile getiren Baskan Halil Arda, sunlari söyledi:

"Görevlerimizin arasinda yer almamasina ragmen egitim alaninda projeler yasama geçiriyoruz. Gaziemir Belediyesi Destek Egitim Kursunda lise ve üniversite sinavlarina hazirlanan ögrencilerimize ücretsiz egitim veriyoruz. Düzenledigimiz kültür, sanat ve spor kurslariyla çocuklarimizin kisisel gelisimlerine kaki koyuyoruz. Yurt Disi Akademik Burs Ofisimizde, yurt disinda lisans, lisansüstü, doktora ve yabanci dil programlarina burslu katilmak isteyen ögrencilere ücretsiz danismanlik hizmeti veriyoruz.”

Gençler bu merkezde bulusacak

Gaziemir Gençlik Merkezinin temelini yakin zamanda atacaklarinin müjdesini veren Baskan Arda, “Sizler için yasama geçirecegimiz gençlik merkezinde sesli-sessiz çalisma salonlari, fen bilimleri laboratuvarlari, e-spor salonlari, ses kayit stüdyolari, dil egitiminin verilecegi derslikler, GAZIDEK derslikleri yer alacak. Burada verecegimiz hizmetle gençlerimizi gelecege hazirlamak istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA