ABD Askeri Nakil Gemisi Dedeagaç Limani'na Ulasti

ABD'ye ait "ARC Independence" isimli askeri nakil gemisinin, Yunanistan'in Dedeagaç Limani'na vardigi bildirildi.

"Evros-news" haber portalinin haberine göre, "ARC Independence", "Atlantic Resolve" isimli askeri tatbikata destek amaciyla çok sayida helikopter ve askeri araç tasiyor.

Yükünü ilerleyen günlerde limana indirmesi beklenen geminin, daha sonra bölgeden ABD'ye transfer edilecek araçlari ve Romanya'dan Dedeagaç Limani'na gelen ABD'ye ait helikopterleri yükleyecegi belirtildi.

Haberde, "ARC Independence" isimli geminin, ABD Askeri Kuvvetlerine ait araçlari bölgeye getirmek ve bölgeden geri götürmek üzere Dedeagaç Limani'na gelecek tek nakil gemisi olmadigi, askeri malzeme nakli için baska gemilerin de ilerleyen günlerde limana gelecegi ifade edildi.

- ABD'nin Yunanistan'da artan askeri varligina bölgeden tepki geldi

ABD'nin Yunanistan'daki askeri varligi artis gösterirken "ABD-Yunanistan Anlasmasi'na ve Dedeagaç'taki Üsse Karsi Mücadele Komitesi", Dedeagaç'ta düzenledikleri etkinlikte, Yunanistan ve ABD'nin son dönemdeki askeri yakinlasmasina tepkilerini dile getirdi.

Yunan basininda yer alan haberlerde, çevre illerden de katilimla Dedeagaç Tiyatro Salonu'nda bir araya gelen yüzlerce kisinin, bölgenin ABD ve NATO'nun kullanimina açilmasini protesto ettigi kaydedildi.

Kaynak: AA