15 Dakika Için Sehit Saymadilar

Izmir’de 2018 yilinda görev yerine gitmek için karsidan karsiya geçerken bir aracin çarpmasi sonucu hayatini kaybeden polis memuru Buket Keles’in Kirsehir’de yasayan ailesi, 3 yildir sehitlik berati için hukuk mücadelesi veriyor.

15 Dakika Için Sehit Saymadilar
Görev yerinde kizinin bir aracin çarpmasi sonucu hayatini kaybettigini anlatan Hamdi Keles, “Görev yerinde bir sürücünün çarpmasi sonucu kizim sehit oldu. Sehit olmasina ragmen biz aile olarak 3 yildir hukuk mücadelesi veriyoruz. Kizimin hayatini kaybetmesine neden olan kisi 3-4 ay cezaevinde kaldiktan sonra çikti ve 5 yil ceza verdiler. Denetimli serbestlik hükümleri geregince de su an disarida. Bu durum ailemi fazlasiyla üzüyor. Içisleri Bakanligi ve Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan verilen sehitlik için bizim hala SGK ile mahkeme sürecimiz var. Hukuk mücadelemiz basarili sekilde sonuçlanir. 3 yildir biz bu mücadeleyi veriyoruz. Evladimiz yerine gelmiyor ama bizim mücadelemiz devam edecek. Benim çocugum görevi basinda sehit oldu” diye konustu

Kirsehir Sehit Aileleri Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Mutlu Kiliçaslan da, devletin yaninda olduklarini ve ailenin hukuk mücadelesini kazanacagina inandiklarini belirtti.



Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan açiklama

Sosyal Güvenlik Kurumundan iddialar üzerine yapilan açiklamada ise, "28 Kasim 2018’de vefat ettigi, vefati fiilen görevini yaptigi sirada meydana gelmedigi gibi idarece saglanan servis araciyla ise giderken ya da isten dönerken geçirdigi trafik kazasi sonucu da meydana gelmediginden hakkinda 5510 sayili Kanunun 47’nci maddesinin birinci fikrasina göre vazife malullügü hükümlerinin uygulanmasinin mümkün olmadigina karar verilmistir" denildi.
Kaynak: İHA