Mercimek, Yerel Basina Destek Istedi

Adana Büyüksehir Belediye Meclisi kasim ayi on dördüncü oturumunda IYI Parti Grup Baskanvekili Recai Mercimek, günlük yayinlanan basina destek olundugunu belirterek, haftalik, 15 günlük ve aylik basin kuruluslarina da maddi destek olunmasi gerektigini söyledi.

Meclis 2. Baskanvekili Mustafa Bayar baskanliginda açilan Adana Büyüksehir Belediye Meclisinde gündem disi bir konusma yapan Recai Mercimek, basinla ilgili konuyu defalarca gündeme getirdigini söyledi.

Mercimek, "Zannediyorum komisyondan da geçti veya konusuldu mu bilmiyorum, 112 tane basin var. Günlük, haftalik, aylik veya 15 günlük. Dolayisiyla bu günlüklere para ödeniyor, biz her zaman diyoruz ki, bu günlüklere ödenen mesela oraya 5 veriliyorsa ama buraya 2 verin, ama mutlaka bir seyler vermek lazim. Çünkü onlarin da bir alin teri var, onlarin da bir emegi var, onlar da isçi çalistiriyor. Gece gündüz basinla ilgili ellerinden gelen her türlü harcamalari cebinden yapiyor. 6 aydir konusuyoruz, tekrarliyoruz, halen bir adim, bir arpa boyu yol gitmis degil. Bu gazetelerin de gözden geçirilerek bir ödeme yapilmasini istiyoruz" dedi.

MHP’li Cemal Demirdag ise bu konunun komisyonda görüsüldügünü ve oy birligi ile geçtigini, gelecek ay meclis gündemine alinacagini, bütün arkadaslarin sorunlarini giderecegini söyledi.



Daha sonra gündemlere geçildi. 6 komisyon raporundan 4’ü oy birligi ile Büyüksehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanlarinda park, yesil alan ve kaldirimlar üzerinde Büyüksehir Belediyesinde ihale ile kiraya verilen büfe gibi uygulamalarin sonlandirilmasina ait komisyon raporu ile diger bir gündem maddesi olan Adana Büyüksehir Belediyesi ilan ve reklam yönetmeliginin afislerinin kullanimina müsaade eden maddenin d fikrasinin yeniden düzenlenmesine ait komisyon raporuna CHP’li Fidan Vursavus ret oyu verdi. Her iki komisyon raporu oy çokluguyla geçti.

Adana Büyüksehir Belediye Meclisi 29 Kasim 2021 Pazartesi günü saat 14.00’te devam edecek.
Kaynak: İHA