Ahlat'ta 'Hazreti Peygamberi Anlamak' Programi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde “Hazreti Peygamberi Anlamak” konulu program düzenlendi.

Ahlat'ta 'Hazreti Peygamberi Anlamak' Programi
Ahlat Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan Hazreti Muhammed’in dünyaya tesrif edisinin 1450. yil dönümü dolayisiyla program düzenlendi.

Ahlat Halk Egitimi Merkezi Müdürlügünde düzenlenen program, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayarak, Kur’an-i Kerim tilavetiyle devam etti. Daha sonra bir konusma yapan Bitlis Il Müftüsü Faysal Geylani, “Bu yil ki Mevlid-i Nebi temamiz vefa üzerindedir. Vefa nankörlük etmemek, nimete sükretmek, samimi olmak, iyiligi unutmamaktir. Islam ahlakçilari Islam ahlakini su sekilde tarif ediyor. Islam ahlaki Allah’in emirlerine karsi saygili olmak, emirleri yerine getirmek ve Allah’in kullarina karsi da sefkatli ve merhametli olmak. Bugün tüm dünya insanligi Islam’in bu tanimina muhtaçtir. Eger dünyada huzur ve güven istiyorsak, insanlar arasinda adalet, kardeslik, birlik ve beraberlik istiyorsak, Islam’in bu tarifine döndügümüz zaman bu insanligin kurtulusudur. Bu yil ki Mevlid-i Nebi tamamiz vefadir. Bizlerde bir nebze olsun Hazreti Peygamber ve hayatinda anlatmaya çalistik. Bu mübarek günde Peygamber Efendimizin üzerine salat-ü selam getirdik” dedi.

Ardindan Ahlat Belediye Baskani Abdulalim Mümtaz Çoban, Bitlis Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Egitime Destek Platformu Bölge Sorumlusu Kadir Köstekçi ve Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Selma Medeni de birer konusma yaptilar.

Yapilan konusmalar sonrasinda imam hatipli ögrenciler tarafindan oynanan Bilal-i Habesi dramasi ilgiyle izlenirken, ögrencilerden olusan kiz ilahi korosu ise izleyenlerden alkis topladi.

Ardindan ögrenciler tarafindan imam hatipler marsi ve ‘Hayatin Içinde Bir Nebi’ siiri okundu.

Program, hafizlik egitimlerini basariyla bitiren ögrencilere Ahlat Kaymakami Fikret Dag tarafindan ödüllerinin verilmesiyle birlikte sona erdi.

Programa Ahlat Cumhuriyet Savcisi Muhammed Talha Yilmaz, Ahlat Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Ilkay Mecek, Ilçe Emniyet Müdürü Isa Cosar, Ahlat Meslek Yüksekokulu Müdürü Harun Koçak, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mutluk Özden, AK Parti Ilçe Baskani Oguz Atilgan, bazi kurum amirleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA