Tunus'ta, Libya Ürünleri Fuari Basladi

Tunus'ta baslayan Libya Ürünleri Fuari, 150'den fazla sirketin katilimiyla gerçeklestiriliyor.

Libya Sanayi Birligi tarafindan düzenlenen ve cumartesi gününe kadar devam etmesi planlanan fuara, bankalar ve sigorta sirketleriyle müteahhitlik, gida, ilaç, tekstil ve plastik sektörleri basta olmak üzere çesitli sektörlerden firmalar katiliyor.

Fuara katilan firmalarin temel amacinin, yeni ortaklik arayisi ve ürünlerini Tunus'ta ve genel olarak Afrika'da tanitmak oldugu belirtiliyor.

AA'ya konusan el-Medine Ilaç Sanayii Genel Müdürü Tahir Muhammed Sufiye, etkinlik vesilesiyle, ürünlerini Tunus pazarinda tanitma firsatini yakaladiklarin belirtti.

Sufiye konusmasinda ayrica, "Fuar, yabanci firmalarla tanismak için büyük bir firsat teskil ediyor ve Libyali firmalara ihracat için kapilari açiyor." ifadesini kullandi.

Tunus Endüstriyel Emlak Ajansi Genel Müdürü Suheyl Suur ise Tunus'taki Libya sergisinin iki ülke arasindaki entegrasyon ve ortakligi yükseltecegini kaydederek, etkinligin Libyali ve Tunuslu yatirimcilari ortak yatirima tesvik etmeyi amaçladigini sözlerine ekledi.

Tunus Istatistik Enstitüsü'ne göre, bu yilin ilk dokuz ayinda Tunus-Libya ticaret borsalarinin hacmi 475.8 milyon dolar olarak gerçeklesti.

Kaynak: AA