Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü

AK Parti Çorum Kadin Kollari Baskanliginca, 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü dolayisiyla basin açiklamasi yapildi.

AK Parti Kadin Kollari Baskani Meryem Demir, parti binasinda düzenledigi basin toplantisinda, kadina siddetin sadece Türkiye'nin degil bütün dünyanin sorunu oldugunu söyledi.

AK Parti'nin kadina siddetle mücadelede reform niteliginde adimlar attigini belirten Demir, "2004 yilinda Anayasa'da pozitif ayrimcilik ilkesini getirdik. Töre cinayetleri faillerine en yüksek cezalari getirdik. Medeni Kanin ve Is Kanunu'nda yaptigimiz düzenlemelerle kadini güçlendiren politikalar ve uygulamalarla yolumuza devam ettik. SÖNIK, KADES, elektronik kelepçe, 183 çagri hatti ve egitim ve eylem planlariyla kadina yönelik siddetle mücadelemiz devam ediyor." dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Ulusal Eylem Plani'nin dördüncüsünün kisa süre önce açiklandigini, dördüncü yargi paketinde bosanmis ese karsi islenen siddet suçuna da agirlastirici hükümler getirildigini hatirlatan Demir, "Siddet uygulayana, siddete taraf olana, siddet üzerinden siyaset yapana, mobbing ve sözlü siddet uygulayana, siddeti olumlayan zihniyete karsi kadin-erkek omuz omuza mücadelemizi sürdürecegiz." diye konustu.

AK Parti Il Baskani Yusuf Ahlatci ve Gençlik Kollari Il Baskani Fatih Temur da siddetin karsisinda, kadinlarin yaninda yer aldiklarini vurguladi.

Kaynak: AA