Kadina Karsi Siddetle Mücadele Toplantisi Yapildi

Yozgat’in Akdagmadeni ilçesinde Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Koordinasyon, Izleme ve Degerlendirme Toplantisi yapildi.

Kadina Karsi Siddetle Mücadele Toplantisi Yapildi
Akdagmadeni ilçesinde, 25 Kasim kadina yönelik siddete karsi uluslararasi mücadele günü kapsaminda, kadina yönelik siddetle topyekûn mücadele edilmesi ve alinmasi gereken önlemler ile kurumlar arasi is birligini saglamak amaciyla “Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Koordinasyon, Izleme ve Degerlendirme Komisyon” toplantisi yapildi. Ilçe kaymakamlik toplanti salonda Akdagmadeni Kaymakami Fatih Topuz baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya Ilçe Belediye Baskani Nezih Yalçin ve ilgili kurum müdürleri katildi.

Kadina yönelik siddet için alinmasi gereken tedbirler ile ilgili açiklamalarda bulunan Kaymakam Fatih Topuz, “Yapilan çalismalarin kadinin korunmasi için önemli oldugunu, siddeti meydana getiren etmenlerin belirlenerek gerekli çalismalarin yapilmasi, yapilan çalismalarin gözden geçirilmesi gerekmektedir. Ilçemizde kadina karsi siddete sifir tolerans ilkesi ile hareket etmeye devam edecegiz" dedi.

Toplanti Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Ilçe Müdürlügünün sunumu, kurumlarin gerçeklestirdigi çalismalar ve Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Koordinasyon Plani’nin etkin bir sekilde uygulanmasini saglamak ve kadina yönelik siddet olaylarini en aza indirebilmek amaciyla görüs ve önerilerin sunulmasiyla son buldu.
Kaynak: İHA