Düzce'de Ulasimda Memnuniyet Anketi Yapilacak

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin ulasiminda master planini 2035 yilina kadar planladiklarini ve bunun çalismalarina da kisa sürede baslayacaklarini kaydetti. Özlü, “Master plani bittiginde sehrin yollarinin kilcal damarlar gibi akici olmasi için çalisiyoruz” dedi.

Düzce'de Ulasimda Memnuniyet Anketi Yapilacak
Düzce’nin ulasim master plani toplantilari devam ediyor. Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, Ulasim danismani Bekir Ilicali ve uzman ekipleriyle birlikte Mutfak Sanatlari Merkezinde toplanti gerçeklestirdi. Baskan Özlü, Baskan Yardimcisi Serkan Yilmaz, Düzce Ulasim danismani Bekir Ilicali ile birlikte Düzce’nin ulasim alanindaki master plani ve yapilacaklar masaya yatirdi. Ulasim Danismani Ilicali’nin yani sira 9 Eylül Üniversitesi Sehir Bölge Planlama Bölümü Ögretim üyesi Prof. Dr. Mert Çubukçu, 4 asamali bir ulasim modeli olusturduklarini ve Düzce’yi bölgelerine göre ayirarak ulasim planlarini hazirladiklarini kaydetti.



Ulasim için ince ve hassas çalisma

Düzce’de trafik sorununu ortadan kaldirmak için uzun vadeli plan ve program yapmanin önemli olduguna deginen Baskan Özlü ise akademik ölçümlerle birlikte sorunun çözülmesi için çalistiklarini belirtti.

Düzce’de ilk olarak yeni sistem ile birlikte toplu tasima sistemini optimize ettiklerini kaydeden Özlü, “Ulasim Master Planimizda etap etap ilerliyoruz. Ilk olarak toplu tasima sistemimizi Düzce’mizin yollarina ve nüfus oranlarina göre ayarladik. Çalismalarimizi Ulasim ana plani çerçevesinde gerçeklestirirken asil hedefimiz 2035 yili oldu. Yaptigimiz karar ve yatirimlarla 2035 yilina kadar trafik ve ulasim sorununu ortadan kaldirilmasini hedefliyoruz. 2035 yilindan sonra da kentin durumuna göre yeni planlar yapilacaktir. Ince ve hassas bir çalisma yürüttügümüzü tüm hemserilerimizin bilmesini istiyorum” ifadelerinde bulundu.

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, sehir içi trafik ile D-100 üzerindeki kavsaklara yogunlasilmasini isterken Kuzey Çevre Yolunun Hal Kavsagina baglanmasinin sehirlerarasi trafik yükünün oraya kaymasini saglayacagini da ifade etti.



Memnuniyet anketleri yapilacak

Düzce’nin ulasim master planinin mimarlarindan Bekir Ilicali da akademik çalismalara imza attiklarini belirterek, “2035 nüfusuna göre plan ve program yapildi. Göç, istihdam, tarim, nüfus dagilimi mahalle yogunluklari dikkate alindi” dedi.

Ilicali ayrica, Düzce’nin her bölgesinde rastlantisal anket çalismalari yaparak hem vatandaslarin isteklerini alacak hem de yapilmasi gerekenleri analiz edeceklerini de açikladi.

Kaynak: İHA