CHP'li Kadinlar, Siddete 'Hayir' Dedi

Aydin’da CHP’li kadinlar Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü kapsaminda ’Kadina Siddete Hayir’ dedi.

CHP'li Kadinlar, Siddete 'Hayir' Dedi


25 Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü kapsaminda 81 ilde es zamanli olarak basin açiklamasi düzenleyen CHP’li kadinlar, kadin siddetine “Dur” dedi.

CHP Aydin Il Baskanliginda gerçeklestirilen basin açiklamasinda konusan CHP Aydin Il Kadin Kollari Baskani Ayse Özdemir, kadinlarin mücadelesinin bugün de kendilerinin omuzlarinda oldugunu ifade ederek, “Bu bilinçle, dünyaya ve ülkemize demokrasiyi, adaleti ve esitligi getirmek için var gücümüzle çalisiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Kadin Kollari olarak, dünyadaki ve Türkiye’deki kadin hareketine ses katiyor, mücadeleyi birlikte büyütüyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olarak, “Alo Siddet” hattini kurduklarini da hatirlatan Özdemir; “Yasam en temel haktir diyerek projemize ‘Yasam Hak’ adini verdik. ‘Alo Siddet’ hattimizi arayan tüm siddet magduru kadin ve çocuklara, 7/24 ücretsiz destek hizmetleri verdik, vermeye de devam ediyoruz” dedi.

Iktidara geldiklerinde kadinlara yönelik hazirlanan yol haritasinin “Alti ayda alti kolaylik” basligiyla CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu tarafindan açiklandigini sözlerine ekleyen Özdemir; “Iktidara geldigimizde kadina yönelik siddetle mücadelemiz derhal baslayacak. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Kadin Kollari olarak 81 ilden es zamanli olarak haykiriyoruz ve geliyor gelmekte olan diyoruz” dedi.

Kaynak: İHA