Çekya Devlet Baskani Zeman Hastaneden Taburcu Edildi

Çekya Devlet Baskani Milos Zeman uzun süredir tedavi gördügü Prag Merkez Askeri Hastanesinden taburcu edildi.

Çekya Devlet Baskani Zeman Hastaneden Taburcu Edildi
Çekya Devlet Baskani Milos Zeman 10 Ekim tarihinden bu yana tedavi gördügü Prag Merkez Askeri Hastanesinden (UVN) taburcu edilerek Lany’deki baskanlik kösküne getirildi.

Zeman’a Lany’deki Baskanlik köskünde özel bir sirket tarafindan evde bakim hizmeti saglanacak.

“Baskan’in kararina saygi duyuyoruz”

Prag Merkez Askeri Hastanesi tarafindan yapilan açiklamada, “Sayin Baskan ve ailesi ile çalisma ofisi, Baskan’in saglik durumu, gelisme tahminleri, olasi riskler ve komplikasyonlar hakkinda defalarca bilgilendirildi. Hastanemiz profesyonel bir saglik ekibinin önderliginde uzmanlasmis bir tibbi tesiste saglanan en uygun bakimi önermeye devam ediyor. Ancak Baskan’in sagligindaki önemli iyilesme göz önüne alindiginda, anayasal görevlerini yerine getirmesine öncelik verme kararina tamamen saygi duyuyoruz" ifadesi kullanildi.

“Zeman hastanede kalmali”

Zeman’in Prag Merkez Askeri Hastanesi’ndeki tedavisini yöneten saglik konseyi, Zeman’in hastaneden ayrilmamasi ve bazi önemli isler için konutuna gitmesini önerdi. Konseyin görüsünün aksine açiklamalarda bulunan Saglik konseyi üyesi Prof. Pavel Pafko ise, “Sayin Baskan, kendi haklarindan mahrum degildir ve saglik durumunu tehlikeye atmayan ve kendi haklarindan mahrum olmayan her hasta, bilinci kapali degilse hastaneden çikma konusunda özgürdür” dedi.



Hükümet Cuma günü kurulabilir

Çekya’da 8-9 Ekim tarihlerinde gerçeklestirilen genel seçimlerin galibi olan Spolu (Birlikte) ittifaki ile Bagimsiz Belediye Baskanlari Partisi (STAN) ve Çekya Korsan Partisi ittifakinin Cuma günü Zeman ile görüstükten sonra yeni hükümeti kurmasi bekleniyor. Çekya’da ülkeyi halen eski Basbakan Andrej Babis’in hükümeti yönetiyor.

77 yasindaki Milos Zeman, karaciger rahatsizliklari nedeniyle eylül ayinda geldigi Askeri Hastane’de 8 gün tedavi gördükten sonra taburcu edilmisti. Zeman 10 Ekim tarihinde bilinci kapali bir sekilde Askeri Hastane’ye götürülmüs ve tedaviye alinmisti. Bu yil tekerlekli sandalye kullanmaya baslayan Zeman’in karaciger hastaligina bagli sorunlari ile birlikte diyabet, düsük tansiyon ve ileri derecede duyma kaybi gibi hastaliklari oldugu biliniyor.
Kaynak: İHA