Bir Merdaneyle Basladi, Simdi Siparislere Yetisemiyor

Gümüshane’de 20 yil önce bir merdane ile basladigi yufka açma isini gelistirerek pandemi sürecinde kendi imalathanesini açan Nezahat Topuz, siparislere yetismekte zorlaniyor. Pandemi sürecinde esnafin zor süreçler geçirdigini dile getiren Nezahat Topuz, esinin de bu süreçte isinden ayrilarak kendisine destek sagladigini söyledi.

Bir Merdaneyle Basladi, Simdi Siparislere Yetisemiyor
Gümüshane’nin Hasanbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde yufka imalathanesi açan Nezahat Topuz, siparislere yetismekte zorlaniyor. 1 buçuk yil önce pandemi sürecinde KOSGEB destegiyle açtigi imalathanesinde pandemi sürecinin ortaya çikardigi hiçbir ekonomik sorunu yasamadigini dile getiren Topuz, bu süreçte isçi çikarmak yerine sürekli isçi aldigini belirtti.

20 yil önce bir merdaneyle basladigi yufka ustaligina, açtigi imalathanede devam ettigini ve bu süreçte özellikle esi Rahmani Topuz’un kendisine çok büyük destek sagladigini belirten Nezahat Topuz emeklerinin karsiligini almak için çalismaya devam ettiklerini söyledi.



"Pandemide yasanan ekonomik olumsuzluklardan etkilenmedik"

Pandemi sürecinde büyük bir risk alarak bu sektöre girdiklerini fakat sonuçlarinin çok olumlu oldugunu dile getiren Nezahat Topuz, “Ben bu imalathaneyi açali 1 buçuk sene oldu. 20 senelik bir geçmisim var benim bu sektörde. Ben kendi isyerimi açmak istedim, KOSGEB’de destek oldu. Destegimizi aldik, daha sonra emegimizin karsiligini da aliriz diye çalismalara basladik. Çevremizdeki esnaflar memnun bizi tebrik ediyorlar, kalitemizden zaten herkes memnun. Ben bu sektörde uzun süre çalistim. Islerimiz iyi daha iyi olacak insallah. Gümüshane disinda çevre illere de ürünlerimizi yetistirmeye çalisiyoruz, elemanlarimiz su anda son hiz çalisiyorlar yetistirebilmek için. Ben bu ise 20 yil önce basladim, merdanemiz, çubugumuz, tezgahta açiyorduk. Biz pandemi döneminde açtik dükkanimizi. Bu süreçte 3-4 eleman çalistiriyoruz, baska isyerlerinde ekonomik olarak sorunlar yasandi ama biz pek yasamadik. Böyle devam eder insallah” dedi.



"Esimin sigortali çalisani oldum"

Baska bir meslek sahibiyken esine destek olmak için isinden ayrildigini ve yaninda çalismaya basladigini söyleyen Rahmani Topuz ise "Ben esimin yaninda aktif olarak çalismaya 1 sene önce basladim. Esim 20 senelik yufka ustasi oldugu için yaninda çalismaya basladim. Pandemi sürecinde biz kendi müessesemizi açmaya karar verdik. Ben de esime destek verdim. KOSGEB destekli kadin girisimci olarak bu ise girdi. Esim burayi kendi imkanlariyla bir süre yürüttü. Ben baska iste çalisiyordum, oradan ayrildim esime destek olmaya geldim. Bu süreçte ben de onun bünyesinde çalisiyorum. Ben esimin sigortali çalisani oldum. Ben daha çok servis islerine bakiyorum. Herkesin pandemi sürecinde isçi çikardigi dönemde biz isçi aldik, hala almak istiyoruz. Yetisemiyoruz siparislerimiz çok. Çevre il ve ilçelere malzeme yetistirmek için çalisiyoruz. Ben esime gerekli destegi fazlasiyla verdim. Piyasadaki hemcinslerime de söylüyorum, girisimci olmak isteyen eslerinin önünü kesmesinler ve destek versinler” diye konustu.

Kaynak: İHA