Baskan Çinar, Samanli'daki Park Alanini Inceledi

Malatya’nin Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “ 218’nci parkimizi Samanli Mahallemizde hizmete sunduk, hemserilerimize ve çocuklarimiza hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

Baskan Çinar, Samanli'daki Park Alanini Inceledi
Yesilyurt’un dört bir tarafini yeni nesil sosyal yasam alanlariyla donatarak 7’den 70’e tüm vatandaslara ferah ve güzel alanlar sunmaya devam eden Yesilyurt Belediyesi, 2014 yilindan bugüne kadar ki park hizmetlerindeki 218’nci, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’inda 2,5 yillik görev dönemindeki 24 ncü parkini Samanli Mahallesine kazandirdi.

Yesilyurt’un muhtelif bölgelerinde atil vaziyette olan alanlarin yesil alan ve park çalismalariyla güzellestirilmesine ayri bir önem veren Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, beraberinde Yesilyurt Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Cüreoglu, Oguz Özcan, Yesilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Vedat Kaya, Samanli Mahalle Muhtari Orhan Balman, Asagibaglar Mahalle Muhtari Ömer Sahin ve Abdulgaffar Mahalle Muhtari Hüseyin Özcan ile birlikte Samanli Mahallesinde yapimi tamamlanan park alanini inceledi.

Yapimi tamamlanan park alaninda dolayi Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’a tesekkürlerini sunan Samanli Mahallesi Muhtari Orhan Balaman, “ Mahallemizde atil vaziyette olan bu alanimizin para dönüstürülmesi noktasindaki talebimizin ardindan modern, nezih ve güzel bir park alanini mahalle sakinlerinin hizmetine sunan Yesilyurt Belediye Baskanimiza ve ekiplerine çok tesekkür ediyorum. Mahalle sakinlerimiz burada güzel vakit geçirecekler, çocuklarimiz güvenli ve saglikli ortamlarda eglenecekler, mahallemize hayirli olsun ” diye konustu.

Yesilyurt Belediyesinin hizmetlerinden memnun olduklarini belirten Asagibaglar Mahallesi Muhtari Ömer Sahin ise “ Mehmet Çinar Baskanimizin emeklerinden, gayretlerinden ve hizmetlerinden memnunuz, kendisini çok seviyoruz ve her daim yanindayiz. Insallah bu güzel birliktelikler sayesinde daha güzel ve daha basarili çalismalarin altina hep birlikte imza atacagiz. Bu bölgeye yapilan tüm hizmetlerden dolayi Baskanimiza tesekkürlerimi sunuyorum” seklinde konustu.

Abdulgaffar Mahallesi Muhtari Hüseyin Özcan da, Yesilyurt Belediyesinin güzel yatirimlari neticesinde mahallelerin her geçen gün daha da güzellestigini ifade ederken, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’a tesekkürlerini sundu.

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar da, Samanli Mahallesi’nin ihtiyaç duydugu güzel bir park alanini mahalle sakinlerinin hizmetine sunmaktan büyük bir mutluluk duyduklarini söyledi.



Yesilyurt Belediyesi olarak gelecek nesillere güzel eserler ve hizmetler emanet etmeye devam ettiklerini vurgulayan Çinar, Samanli Mahallesi’ndeki park alaniyla birlikte Yesilyurt’taki park sayisini 218’e çikartarak, park hizmetlerine örnek gösterilecek yatirimlarina bir yenisini daha eklediklerini söyledi.



Samanli Mahallesi sakinlerine verdikleri sözü yerine getirerek mahalleye güzel bir park alani kazandirdiklarini dile getiren Çinar, “ Samanli mahallesinde yasayan hemserilerimizin talebi, Muhtarimizin girisimleri ve ekiplerimizin yaptigi saha incelemelerinden sonra atil vaziyette olan buradaki alanimizi, bölgemizin sosyal dokusuna deger katacak güzel bir park alanina dönüstürdük. Burada yasayan vatandaslarimiza verdigimiz sözü yerine getirmenin huzuru içerisindeyiz. Iç ve dis yapisi, oyun alanlari, fitness aletleri, aydinlatmalari ve oturma gruplariyla mahallemizin sosyal yasamina ayri bir renk katan yeni park alanimizla birlikte burayi daha renkli ve hareketli bir alana dönüstürdük. Yapilan her park mahallelerimize ayri bir deger katiyor,7’den 70’e tüm vatandaslarimiz

park alanlarimiza gelerek sporunu yapiyor, sohbetini yapiyor, çocuklarimiz güvenli ortamlarda oyunlar oynayarak zamanini faydali geçiriyor. Ilçemizin her noktasina Yesilyurt Belediyesi hizmetlerinin imzasini atiyoruz, yeni yatirimlarimizla birlikte bütün yasam alanlarimizin ferah ve modern bir kimlige kavusmasina öncülük ediyoruz. Mahallelerimizin yasam seviyesi arttikça dogal olarak ta Yesilyurt’un daha yasanabilir ve güzel bir kent hüviyetiyle birlikte gelecege daha umutla bakmasina neden oluyor” seklinde konustu.

Yesilyurt’ta ki park sayisini 218’e çikartarak park ve yesil alan kapasitesinin artirilmasi noktasinda vites yükselttiklerine dikkat çeken Çinar, “ 2021 yili planlamasinda yer alan park ve yesil alan çalismalarimizi teker teker gerçege dönüstürüyoruz. 2014 yilindan bugüne kadar 218, 2109 Mahalli Idareler Seçimlerinden bugüne kadar da toplamda 24 parkimizi hizmete sunarak, ilçemizin ismine deger katacak yatirimlarimizin sayisini hizla artirmaktayiz. Ilçemizi her geçen gün daha da güzellestiriyoruz. Samanli mahallemizdeki parkimizla birlikte 218’nci parkimizi da açmis olduk.2014 yilinda 2 metrekare olan kisi basina düsen yesil alan miktarini son dönemlerdeki projelerimizle birlikte 5 metrekareye çikartmis olduk. Su anda devam eden park ve yesil alan çalismalarimizla birlikte insallah kisi basina düsen yesil alan miktarimizi 10 metrekareye kadar çikartip Yesilyurt’umuzun marka degerine daha fazla katma deger katmayi hedefliyoruz. Bizler hemserilerimizin mutlu, huzurlu, saglikli ve modern alanlarda hayatini sürdürmesi için çalisiyoruz ve mücadele ediyoruz. Her mahallemiz ve sokagimiz bizim ayri bir deger ve kiymet tasiyor. Çalismalarimizin gerçege dönüsmesi noktasinda desteklerini esirgemeyen mahalle muhtarlarimiza, esnaflarimiza ve mahalle sakinlerimize ayrica tesekkür ediyorum” dedi.

Samanli Mahallesi sakinleri de atil vaziyette olan alanin parka dönüstürülmesi noktasinda ki sözünü yerine getiren Çinar’a tesekkürlerini sundular.
Kaynak: İHA