25 Kasim Kadina Yönelik Siddetle Uluslararasi Mücadele Günü

AK Parti Bilecik Il Kadin Kollari Baskanligi tarafindan 25 Kasim Kadina Yönelik Siddetle Uluslararasi Mücadele Günü dolayisiyla basin açiklamasi yapildi.

Il Kadin Kollari Baskani Mutlu Selen Hasit ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Meydani'nda toplandi.

Kadina siddetin son bulmasina yönelik mesajlarin yer aldigi dövizler tasiyan grup adina açiklamada, Sosyal Politikalar Birim Baskani Burcu Akkoyun tarafindan yapildi.

Akkoyun, kadina yönelik siddetin sadece Türkiye'de degil tüm dünyada bir sorun oldugunu söyledi.

AK Parti'nin iktidara gelmesinden itibaren kadina yönelik siddetle mücadelede reform niteliginde adimlar attigini hatirlatan Akkoyun, söyle devam etti:

???????"2002 yilinda yola çikarken kilavuz edindigimiz Seçim Beyannamemizden itibaren, kadina yönelik siddetle mücadelede kararliligimizi ifade ettik. 2004 yilinda Anayasa'da pozitif ayrimcilik ilkesini düzenledik. 2005 yilinda Türk Ceza Kanunu'nda yaptigimiz degisiklik ile 'töre nedeniyle' ifadesini ekleyerek, töre cinayetleri faillerine en yüksek cezalari getirdik. Medeni Kanun, Is Kanunu'nda yaptigimiz düzenlemelerle kadini güçlendiren politikalar ve uygulamalarla yolumuza devam ettik. 81 ilde SÖNIM'leri kurduk. KADES, elektronik kelepçe, ALO 183 çagri hatti, bakanliklar arasi koordinasyonun güçlendirilmesi, egitimler, eylem planlari ile topyekun mücadele kararliligimiz artarak devam ediyor."

Tek bir kadina yönelik siddete dahi tahammüllerinin olmadigini dile getiren Akkoyun, "Sadece ev içi degil, basta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerinin kadinlara ve çocuklara yaptigi her türlü siddetle kararlilikla mücadele edecegiz. Var olan çözüm önerilerimize yenilerini ekleyerek, canla basla çalismaya devam edecegiz. Toplumumuzu derinden etkileyen siddet konusunun temeline inildiginde, çözümün topyekûn mücadele ile saglanacagina inaniyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA