Tuba Ögretmen Engelleri Ögrencileriyle Asti
Balikesir’de geçirdigi trafik kazasinda beli kirilan ve koltuk degneklerine mahkum kalan ögretmen Tuba Bulat, ögrencileriyle hayata tutundu.

Çok yol alan Tuba ögretmen, bu yasadiklarini insanlara isik ve umut olmasi içinde “Koltuk Degnegim” adli kitabinda anlatti. Tuba Bulat’in yasadiklarini kaleme aldigi ve engellilerin yilmamasi için yazdigi kitabi kisa sürede ikinci baskiyi yapti. Bulat, bunun yani sira bu yil yüz yüze egitim-ögretim baslayinca malulen emekli olmak yerine çok sevdigi ögrencilerine gitmeyi tercih etti. Çok zor da olsa her gün tekerlekli sandalye ile geldigi okulda ögrencilerine bir seyler ögretebilmek için mücadele ediyor.
Bulat, engeli oldugunu ancak ögretmenligi çok özledigini belirterek, “Tabi ki çok zorluklari da oluyor. Bana okulun faydasi çok oluyor, sag olsunlar yardimci oluyorlar. Kazadan sonra ögretmenligi birakmayi düsünmüstüm ama bu okulda güzel seylerle karsilastim. Benim için her seyi kolaylastirdilar o yüzden hiç zorlanmiyorum. Mutlaka hayata tutunmak gerekiyor, yasamin bos oldugu ve anlamsiz oldugu fikrine saplanip kalmistim ama okul bu anlamda beni diri tutuyor. Daha önce bir kitap yazmistim, su anda ikincisini yaziyorum. Ikinci kitabim hikâyenin devami seklinde olacak. Benim durumumda olan ögretmenler pes etmesinler, hayat devam ediyor, mutlaka bir yerden baslasinlar. Hayata tutunsunlar yoksa depresyon ve daha sonra hayatin sonu oluyor” dedi.
