Meksika'da Asili Halde 8 Ceset Tespit Edildi

Meksika’nin Zacatecas Eyaleti Kamu Güvenlik Bakanligi, Zacatecas eyaletinde yer alan Fresnillo kentinde güvenlik güçlerinin, kentin farkli noktalarda asili halde toplam adet 8 ceset tespit ettigini duyurdu.

Meksika'da Asili Halde 8 Ceset Tespit Edildi


Meksika’nin Zacatecas eyaletindeki Cuauhtemoc kentinde 5 gün önce bir köprüye asili halde 10 ceset bulunmasinin ardindan bugün güvenlik güçleri, Zacatecas eyaletinde yer alan Fresnillo kentinin farkli noktalarda asili halde çok sayida ceset tespit etti. Zacatecas Eyaleti Kamu Güvenlik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, ilk olarak bugün sabah saatlerinde vatandaslardan gelen ihbar üzerine harekete geçen güvenlik güçlerinin, karayolu üzerinde bulunan bir köprüde iple asilmis ve yari çiplak halde 3 ceset buldugu ifade edildi. Güvenlik güçlerinin kisa süre sonra Fresnillo’nun farkli bölgelerinde ise agaçlara asili halde 5 ceset daha tespit ettigini belirten Bakanlik, asili halde bulunan toplam ceset sayisinin 8’e yükseldigi kaydetti.

Cesetlerin güvenlik güçleri tarafindan inceleme yapilmak üzere adli tip kurumuna gönderildigini bildiren Bakanlik, magdurlarin kimliklerinin ise henüz belirlenemedigini aktardi. Zacatecas Eyaleti Bassavciligi tarafindan yapilan açiklamada, yasanan olayla iliskin sorusturma baslatildigi belirtilirken, eyalet güvenlik yetkilileri, olayin yasandigi çevrede huzuru saglamak adina polis varliginin güçlendirildigini bildirdi.

Meksika Devlet Baskani Andres Manuel Lopez Obrador düzenledigi basin toplantisinda, Fresnillo kentinin ülkede suç yogunlugu açisindan 5. sirada oldugunu belirterek, artan siddet olaylari nedeniyle önümüzdeki günlerde Zacatecas eyaletini ziyaret edecegini ve yerel yetkililer ile bölgedeki güvenlik sorunlari hakkinda görüsecegini kaydetti.



Öte yandan 18 Kasim’da Zacatecas eyaletinde yer alan Cuauhtemoc kentinde bir köprüye asili halde 10 ceset tespit edilmisti. Yapilan incelemelerde ise, yari çiplak halde iple asilan cesetlerde iskence izlerine rastlanmisti.
Kaynak: İHA