68 Yil Sonra Araç Yoluna Kavustular

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde, Emirsaban Mahallesine bagli Sivko miyon mevkiindeki küme evlerine 68 yil sonra araç yolu yapildi.

68 Yil Sonra Araç Yoluna Kavustular
Konuyla ilgili açiklamada bulunan Çukurca Belediye Baskani Ensar Dündar, Emirsaban Mahallesinde yeni yol çalismasi baslattiklarini belirterek, Sivko miyon mevkiinde vatandaslarin talebi dogrultusunda araç yolu açmaya basladiklarini söyledi.

Amaçlarinin belediyenin bütün imkanlarini vatandaslarin yararina kullanmak oldugunu belirten Baskan Dündar, hedeflerini ilçedeki alt yapisi olmayan hiç bir mahalle ve ev kalmamasi oldugunu söyledi.



20 yil önce terör nedeniyle Çukurca’ya yerlestigini belirten Nurettin Ertunç (65) isimli vatandas ise ev için lazim olan bütün malzemeyi kendi imkanlariyla, bazen de sirtlarinda tasidiklarini söyledi.

Hastalari oldugunda araç yolu olmadigi için ambulansin gelemedigini ve bu nedenle çok zorluklar yasadiklarini dile getiren Ertunç, Çukurca Belediyesi tarafindan yapilacak olan araç yolu sayesinde artik rahat bir nefes alacaklarini söyledi.

Ertunç, 68 yil aradan sonra yapilan bu hizmetten dolayi Belediye Baskani Ensar Dündar’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA