MESMAP Innova Ödülleri Sahiplerini Buldu

Akdeniz Tibbi ve Aromatik Bitkiler Dernegi (ATABDER) Baskani ve Kilis 7 Aralik Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Nazim Sekeroglu, MESMAP-7 Uluslararasi Sempozyumu kapsaminda ilk kez düzenlenen MESMAP INNOVA uluslararasi-ödüllü Tibbi ve Aromatik Bitkiler AR-GE Proje Pazari ve Sergisine Türkiye ve yurtdisindan yogun ilgi gördügünü söyledi.

MESMAP Innova Ödülleri Sahiplerini Buldu
Prof. Dr. Nazim Sekeroglu, MESMAP-7 sempozyumu kapsaminda, 20 Kasim 2021 tarihinde Torbali Ticaret Odasi sergi alaninda düzenlenen MESMAP INNOVA uluslararasi - ödüllü Tibbi ve Aromatik Bitkiler AR-GE Proje Pazari ve Sergisine Türkiye ve yurtdisindan yaklasik 30 farkli firma, arastirma merkezi, üniversite ile sivil toplum kurusu katildigini belirtti.

Sekeroglu, “ Etkinlikte ülkemizin disinda Tayland, Ukrayna, Hirvatistan ve Tunus gibi ülkelerden Tibbi ve Aromatik Bitkiler konusundaki firmalar, üniversiteler ve arastirma kuruluslari ürünlerini ve çalismalarini sergiledi. Tibbi ve Aromatik Bitkilerde yenilikçi bitkisel ürünler ve uygulanabilir projeler Türkiye, Arnavutluk, Hindistan ve Ukrayna gibi ülkelerdeki seçkin üniversitelerde görevli uluslararasi hakem kurulu tarafindan degerlendirildi. MESMAP INNOVA yenilikçi ürün kategorisinde etkinlige basvuran bitkisel ürünlerden; TALYA Bitkisel Ürünler firmasi tarafindan gelistirilen Herbafiber birincilik ödülüne layik görülürken, Hirvatistan Apiherbal firmasi tarafindan gelistirilen BIOAPGYN ikinci, Laber Kimya tarafindan gelistirilen Anti-Blemish Organik Krem üçüncülük ödülüne layik görüldü.

Yenilikçi ürün kategorisinde Gazi Üniversitesi Eczacilik Fakültesi ögretim üyesi Prof. Dr. Ilkay Erdogan Orhan tarafindan gelistirilen ve Theraphyto firmasi tarafindan üretilen Defense agiz spreyi ise mansiyon ödülü aldi. Uygulanabilir projeler kisminda; kusburnu ekstresinden beyazlatici krem üretimini hedefleyen ve Meliha Can tarafindan sunulan ‘Evaluation of the effect of Rosa pimpinellifolia L. Extract in Whitening Cream’ baslikli proje birinci seçilirken, Ahmet Gözlükaya tarafindan gelistirilen AGES PAGES - Aktif Pasif Günes Enerjili kurutucu mansiyon ödülü aldi. Geçtigimiz hafta içerisinde hibrit olarak düzenlenen MESMAP-7 sempozyumunda da Tibbi ve Aromatik Bitkiler konusunda 30 farkli ülkeden 100’ün üzerinde bilimsel çalisma sunuldu. MESMAP-7 sempozyumu ve MESMAP INNOVA etkinliginde kendilerine ev sahipligi yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlügü ile Torbali Ticaret Odasi baskanligina, MESMAP resmi sponsoru Türk Hava Yollari ile etkinlik destekçisi Ege Ihracatçi Birlikleri’ne tesekkür ediyorum. Tüm dünyada bilim camiasi ve Tibbi ve Aromatik Bitkiler sektörü tarafindan merakla beklenen üniversal nitelikteki MESMAP-8 sempozyumu ve MESMAP INNOVA-2 etkinliginin ünümüzdeki yil ülkemizde yeniden tamamen yüz yüze yapilmasi ümit ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA