DISKI Genel Müdürlügü Alt Yapi Çalismalarini Sürdürüyor

Diyarbakir Su ve Kanalizasyon Idaresi (DISKI) Genel Müdürlügü, kentin daha modern bir alt yapiya kavusmasini saglamak amaciyla çalismalarini sürdürüyor.

DISKI, Baglar ilçesi Kamislo Caddesi'nde, havalimanina baglantisi olmasi nedeniyle kent trafigi açisindan önemli bir yere sahip eski Siverek Caddesi'ndeki alt yapi çalismalarini tamamladi.

Proje kapsaminda caddeye, 1282 metre betonarme yagmur suyu sebeke hatti, 900 metre izgara hatti, 50 yagmur suyu izgara bacasi yerlestirildi.

DISKI Genel Müdürü Firat Tutsi, caddede incelemelerde bulunarak, teknik personelden bilgi aldi.

Çalismalari hizli bir sekilde tamamladiklarini belirten Tutsi, alt yapi çalismalarinin bitmesiyle Büyüksehir Belediyesinin üst yapi islemlerine baslayacagini ifade etti.

Kentin ihtiyaçlari dogrultusunda DISKI'nin çalismalarina devam ettigini dile getiren Tutsi, hedeflerinin saglikli içme ve kullanma suyu temininde sürekliligi saglamak oldugunu kaydetti.

Kaynak: AA