Kayseri'den Kisa Kisa

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Dünya Çocuk Haklari Günü dolayisiyla mesaj yayimladi.

Büyükkiliç, mesajinda çocuklara çok daha iyi bir gelecek için çalisip, onlari gözettiklerini belirtti.

Anne karnina düsen her insanin yasama hakki oldugunu anlatan Büyükkiliç, "Çocuga, insana, canliya, mahluka bakmali, onlara sahip çikmaliyiz. Türkiye'mizde nüfusun yaklasik yüzde 30'u çocuk. Genç nüfusumuz da bir o kadar çok. Yani genç, dinamik bir ülke olarak bu dinamiklerimize, çocuklarimiza sahip çikiyoruz. Çocuklari sadece gözetmek korumak degil, onlari yetistirmek de bizim görev ve sorumluluklarimiz kapsaminda."

- Baskan Yalçin otizmli çocuklar ve aileleriyle bulustu

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin ilçede yasayan otizmli çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.

Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, Esma Hatun Sosyal Tesisleri'nde gerçeklesen programa Kayseri Otizm Çocuk ve Gençlik Spor Egitim Merkezleri Dernegi Baskani Kismet Seken, otizmli çocuklar ve ailelerinin yani sira Melikgazi Rehberlik Arastirma Merkezi (RAM) yetkilileri katildi.

Baskan Yalçin, Yukari Talas'ta engelsiz yasam merkezi yapacaklarini, Izmir'de yasayan bir hayirseverin merkezi yapma sözü verdigini ifade etti.

Istanbul Üsküdar Engelsiz Yasam Merkezi'ni gezip ve inceleme yaptiklarini anlatan Yalçin, merkezi kisa sürede ilçeye kazandirmaya çalisacaklarini kaydetti.

Kayseri Otizm Çocuk ve Gençlik Spor Egitim Merkezleri Dernegi Baskani Kismet Seken de Baskan Yalçin'a tesekkür etti.

Kaynak: AA